Compte arrere per a instal·lar el tapís floral de la Mare de Déu dels Desemparats

Amb més de deu metres d’altura, el tapís té 1.100 quilos de flors aromàtiques i trenta colors diferents

Preparatius del tapís floral de la Mare de Déu dels Desemparats / À Punt NTC

El tapís floral de la Mare de Déu dels Desemparats estarà instal·lat en només 24 hores. Dijous serà dia de trasllat i col·locació, i per això un equip d’À Punt Notícies s’ha desplaçat al taller de Villena per a saber més detalls del disseny. 

Els requisits per a les mans que confeccionen el tapís són la minuciositat i la precisió fins a l'extrem. Fins a nou persones treballen des de fa més de quinze dies en una tasca que encara comporta més responsabilitat enguany, l'any del centenari de la Coronació.

L’obra tindrà 1.100 quilos de flors aromàtiques, totes naturals i de trenta colors diferents. Amb elles es reproduirà aquell tapís floral de 1923. Però el d’aquest segle tindrà, diuen, més llum al cel i no un fons fosc com en aquella ocasió. Les caixes de flors, a hores d'ara, ja estan pràcticament buides a Villena perquè en només unes hores faran camí cap a València.

Es passarà llavors a un trasllat tan acurat com la confecció d'un tapís fet des de l'admiració. La mateixa que desitgen que senten tots els que puguen veure'l en directe.

També et pot interessar

stats