Compromís presenta una proposició a les Corts contra l'ordenança de Fanzara per als artistes del MIAU

L'organització del MIAU es reuneix dissabte amb el veïnat i no descarta canviar el festival de poble, ja que estan en contra de presentar un esbós de la seua obra perquè siga supervisada i aprovada

L'Ajuntament de Fanzara ha aprovat l'ordenança després del malestar generat entre els veïns per aquest mural amb missatge polític
L'Ajuntament de Fanzara ha aprovat l'ordenança després del malestar generat entre els veïns per aquest mural amb missatge polític / À Punt NTC

Diputats de Compromís s'han reunit a Fanzara amb responsables del festival MIAU, després d'anunciar la paralització del conegut Museu Inacabat d'Art Urbà de Fanzara.

Estan en desacord amb l'Ajuntament per l'ordenança municipal que, a partir d'ara, obligarà els artistes a presentar un esbós de la seua obra perquè siga supervisada i aprovada.

Ho consideren com un tipus de censura i un atemptat contra la llibertat creativa, i Compromís ha presentat una proposició a les Corts perquè lleven aquesta norma.

"Volíem vindre per a escoltar la gent que va iniciar un projecte artístic de reconeixement internacional, que ara perilla per la censura del PP. Els hem donat tot el nostre suport per a blindar un dret bàsic: que els artistes s'expressen en llibertat, com han fet fins ara, en els murs de les cases d'aquest museu a l'aire lliure", ha manifestat Joan Baldoví.

En aquest sentit, Baldoví ha informat que la coalició nacionalista ha presentat una proposició no de llei en les Corts, que "insta la retirada de l'ordenança retrògrada del PP de Fanzara".

L'associació MIAU ha convocat a tots els veïns de Fanzara, aquest dissabte, a les 17:00 hores, en l'edifici sociocultural, a una reunió informativa per a "explicar i valorar les últimes decisions que ha pres l'equip de govern de l'Ajuntament de Fanzara i com afecten el projecte".

L'organització del MIAU no descarta canviar el festival de poble. 

També et pot interessar

stats