Comença el cap de setmana més dolç amb El Primer Tall de la Mel d’Aiora

Els aiorins i aiorines celebren tres dies farcits de concerts, tasts i visites guiades

Imatge del tall de la mel d'Aiora
Imatge del tall de la mel d'Aiora / Ayora Turismo

Aquest divendres comença la XXI edició d'El Primer Tall de la Mel d'Aiora (Vall de Cofrents-Aiora), festivitat que ens recorda la importància de l’apicultura i de les tradicions que l’envolten. A la comarca s'ha desenvolupat des de fa segles l'apicultura gràcies a l'entorn rural i a les bones temperatures, considerant-se la mel d'Aiora una de les més populars i de qualitat de tot l'estat espanyol.

Durant tres dies la mel es converteix en l'element cohesionador d'una fira que prepara, a través de diferents zones repartides pel nucli urbà, activitats de tota classe. Els primers assistents podran passejar pel recinte ferial a partir de les 12:00 hores de divendres, moment en què s’obriran les portes i es donarà per inaugurada l’edició d’enguany.

A continuació, vora les 12:15 hores, tindrà lloc la demostració en viu que dona nom a la celebració, amb el tall de la mel en la font de La Negrita. Aquesta es repetirà dues vegades més divendres, i huit vegades al llarg de dissabte i diumenge, així que els interessats tindran diverses oportunitats per a presenciar el moment en directe.

Què podrem trobar?

En els diferents estands habilitats en la fira els curiosos podran trobar gran varietat d'articles locals, destacant especialment el producte estrella d’Aiora: la mel.

L’organització té programades diverses activitats com ara concursos, conferències, concerts, tallers i tasts, entre altres. Tota la programació es pot consultar en el fullet informatiu que ha facilitat el consistori d’Aiora.

A més, també serà una bona oportunitat per a visitar el patrimoni cultural i històric de la localitat, ja que es podrà entrar en el castell d’Aiora, veure les pintures rupestres de l'Abrigo de Tortosilla o acostar-se al poblat iber del Castellar de la Meca.

Aquesta edició d’El Primer Tall de la Mel, que finalitzarà el diumenge de nit amb el tancament del recinte ferial, s’acomiadarà amb un castell de focs artificials programat a les 20:25 hores.

També et pot interessar

stats