El Primer Tall de la Mel obri la temporada a Aiora
L’apicultura és la principal activitat econòmica de la localitat, que produeix un quint de la mel de tot Espanya.
Aiora celebra la XVIII edició del Primer Tall de la Mel, un esdeveniment que ja s’ha consolidat a la localitat del la Vall de Cofrents. El ganivet retira la cera protectora i el producte líquid comença a omplir els primers recipients de la temporada. Una tradició que es traspassa de generació a generació en una zona en què l’apicultura és la principal activitat econòmica.
Més de 80 famílies senceres es dediquen a aquest treball artesanal mil·lenari i la comarca concentra la quinta part de la producció de tot Espanya, amb més de 6 milions de quilos.
Durant tot el cap de setmana, es pot conéixer en profunditat tot el procés d’elaboració de la mel en les diferents exhibicions. A més, el programa inclou concerts, xarrades, tallers i un mercat on es pot tastar la gastronomia típica de l’interior, com ara el tradicional gaspatxo aiorí o la gatxamiga.