Comença la quarta edició de la fira Alacant Gastronòmica

Arriba carregada de propostes innovadores, com ara una truita de creïlles amb anxova i torró, i una altra amb formatge i un toc d’anís

Ja està en marxa la quarta edició de la fira Alacant Gastronòmica / À Punt NTC

La quarta edició d’Alacant Gastronòmica omplirà fins dilluns els dos pavellons d’IFA amb un fum de sabors, olors i colors, gràcies als seus plats, elaborats amb productes de proximitat. 

La nova edició arriba amb moltes novetats com, per exemple, el primer concurs de truites de creïlles de les comarques del sud que s'ha convocat en dues modalitats diferents: la de confecció clàssica i un altre que s'ha batejat com d'identitat alacantina.

En aquesta segons modalitat hi ha hagut propostes molt atrevides, com ara afegir-li a la truita torró i anxoves, gamba roja de Dénia o el tradicional sopar alacantí. Els cuiners han elaborat els seus productes i un jurat compost per xefs de primera línia ha decidit els guanyadors en cada una de les categories.

La millor truita clàssica l’ha feta Carmen Canals, del restaurant La Latería d’Elx (Baix Vinalopó), que diu que l’ha fet amb tot l’amor del món, tal com la fa al seu restaurant. 

D’altra banda, la millor truita d’identitat alacantina ha sigut la d'Agustín Martínez, de The Gus Gastrobar, d'Oriola (Baix Segura), una innovació que porta creïlla, ceba, salmorra i un poc de formatge crema. I el toc sorprenent: un raig d’anís. 

Entre el públic també ha sorprés alguna de les propostes, sobretot una que afegeix torró de Xixona i anxoves a la recepta original. 

La fira estarà oberta fins dilluns i ofereix un seguit d'activitats com ara jornades, congressos, ponències, exhibicions i concursos.

També et pot interessar

stats