Comença el Low Festival de Benidorm amb Interpol, Viva Suecia i The Vaccines

L'edició de 2023 farà pujar a l'escenari grups com Placebo i Vetusta Morla com a caps de cartell

Imatge d'una edició anterior del Low Festival
Imatge d'una edició anterior del Low Festival / José Navarro
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
28 de juliol 2023 - 07:00 Actualitzat: 28 de juliol 2023 - 09:09

El Low Festival de Benidorm (Marina Baixa), que té lloc del 28 al 30 de juliol a la Ciutat Esportiva Guillermo Amor, comença aquest divendres amb els concerts a l'escenari principal de la banda indie estatunidenca Interpol com a caps de cartell, acompanyats dels murcians Viva Suecia i els britànics The Vaccines. Els de Nova York, liderats per Paul Banks, presentaranThe Other Side of Make-Believe, un àlbum gestat durant la pandèmia.

Abans, estrenarà els escenaris principals del Low la cantant navarresa Natalia Lacunza, escenaris on també es podran veure propostes com el Synthpop de GusGus, des d'Islàndia, Arde Bogotá o fins i tot un concert sorpresa d'un artista que no s'ha anunciat.

Demà serà el torn de Placebo, el clàssic del rock alternatiu de Londres, com a plat més destacat. També actuaran als escenaris grans Lori Meyers i Second, així com Xoel López, Iván Ferreiro, Sexy Zebras o Ladilla Rusa, entre d'altres.

L'últim dia de festival els encarregats d'encapçalar el Low Festival són Vetusta Morla, uns habituals de l'indie espanyol. Completen la vetlada artistes com els francesos Deluxe o els madrilenys Miss Caffeina. També Queralt Lahoz, Cariño o els oriolans Varry Brava.

La proposta del Low Festival incorpora més noms a l'escenari secundari com Niña Polaca i Ralphie Choo aquest divendres, Pipiolas i Karavana el dissabte o Los Ganglios i Lynks el diumenge. A més, l'escenari Ellesse programa enguany punxades d'indie pop i de club, en un espai amb bola disco inclosa. En total, el Low tindrà més de vint actuacions diàries en un festival que més enllà de l'indie, ofereix pop, electrònica o rock.

El Low torna a Benidorm després d'una edició de 2022 en què van actuar Nathy Peluso, Izal o Amaia, entre d'altres, amb vora 25.000 assistents diaris.

Important dispositiu de seguretat en un festival que espera 23.000 persones diàries

Per tal de garantir que l’esdeveniment es desenvolupe sense incidències,  l’Ajuntament de Benidorm desplegarà un ampli dispositiu sanitari i de seguretat amb més de 200 efectius entre Policia Local, Nacional, Protecció Civil, seguretat privada i personal sanitari, ja que en aquesta edició es preveu una afluència de 23.000 persones diàries.

A la Ciutat Esportiva Guillermo Amor s'han establit quatre escenaris i deu eixides d'evacuació, segons ha informat el consistori en un comunicat. La seguretat privada contractada per l'organització compta amb 29 vigilants de seguretat, 102 auxiliars i 9 SEAS. S'hi sumen els efectius de Policia Local, Policia Nacional i Protecció Civil.

Pel que fa al dispositiu sanitari, es disposarà de dues ambulàncies de Suport Vital Avançat UVI, dues ambulàncies de Suport Vital Bàsic, dos metges, quatre infermers, deu tècnics d’emergències sanitàries (TES) i dos socorristes en la VIP Pool.

Validació d’entrades i polseres

Els assistents al Low podran prevalidar les entrades aquest divendres de 10:00 hores a 14:00 hores a l'Ajuntament.

La validació de les polseres que donen accés a la Ciutat Esportiva es podrà fer divendres de 17:30 hores a 02:30 hores; dissabte de 18:30 hores a 02:30 hores i el diumenge de 18:30 hores a 01:30 hores.

Els horaris de taquilla per a mitjans de comunicació i menors seran els següents: divendres i dissabte de 18:00 hores a 02:00 hores i diumenge de 18:00 hores a 01:00 hores.

També et pot interessar

stats