Comença a instal·lar-se l’enllumenat faller als carrers

Amb el compte arrere per a la Crida en marxa, moltes comissions volen tindre les llums aquest cap de setmana

Un treballador instal·lant llums de falles a València / À Punt NTC

Les llums de falles enguany s'encendran abans en moltes poblacions. A València, amb motiu de la Crida aquest diumenge, moltes comissions ja volen il·luminar les seues demarcacions de cara al cap de setmana, i per això ja s'instal·len a estall aquests dies. 

Les llums que il·luminaran el centre de València durant quasi un mes són tota una artesania que en l’empresa Il·luminacions Just elaboren des de fa setanta anys. No hi ha temps a perdre, perquè enguany s'ha avançat l'encesa a la capital del Túria, perquè amb motiu de la Crida, les xurreries tenen permís per a obrir aquest cap de setmana.

Normalment, fins a la setmana que ve tot estaria en calma, explica la seua gerent, Carolina Andreu Just en declaracions a À Punt. Però enguany moltes comissions encendran la il·luminació per a donar llum a les xurreries i tindre tot el barri enllumenat per a la Crida, l’acte que dona el tir d’eixida a les festes en honor de sant Josep.

Amb aquest avançament, aquesta setmana el treball està sent vertiginós, afirma. Tenen sis colles amb tres operaris cada una que s'encarreguen de deixar muntada la il·luminació d'unes vint falles cada setmana. De fet, només cal mirar una mica cap al cel per a adonar-se que les ciutats falleres preparen la il·luminació des de fa setmanes. Pràcticament arrepleguen les llums de Nadal i ja estan posant les de falles, ha dit a À Punt un dels operaris. 

La comissió Marià Benlliure de Paterna va guanyar el premi de llums d’aquesta localitat de l’Horta Nord l'any passat. La pandèmia també va afectar aquest sector, però un parell d’anys després les falles hi aposten de nou. El seu president, Adrián Guzmán, diu que els va fer “molta, molta il·lusió” tornar a veure-les enceses. 

També et pot interessar

stats