Comença el Festival Internacional de Música de Morella

En aquesta XXXIV edició en què se celebren els 300 anys de l'òrgan de l'església arxiprestal.

L'organista Ricardo Miravet ha estat l'encarregat d'inaugurar el festival de Música de Morella.
L'organista Ricardo Miravet ha estat l'encarregat d'inaugurar el festival de Música de Morella.

L'organista de la Basílica Arxiprestal, Ricardo Miravet, ha donat el tret d'eixida  al Festival Internacional de Música de Morella, que aquest any té un caràcter especial perquè se celebren els 300 anys de l'òrgan barroc de Turull.

L'església de Morella s'ha plenat de públic per a  escoltar a l'organista en aquest instrument que compta amb  vora 4.000 tubs sonors.

Concerts internacionals

La present edició del Festival Internacional de Música de Morella compta amb una gran quantitat de concerts de primer nivell i organistes de tot el món. Hi destaca la participació de l'organista titular de la Catedral de l'Havana, Moisès Santiesteban Pupo, i de l'Organista del Teatre Mariinsky de Sant Petersburg Honoured Artist of Russia, Svetlana Berezhnaya.

La regidora de Cultura, Rocío Querol, ha destacat que "aquesta edició del Festival és "molt especial per a la celebració dels 300 anys del Turull". Un aspecte i estat actual de l'instrumentde  que és resultat de les diferents restauracions  a càrrec del mateix Ricardo Miravet en 1987 .  L'organ de Morella s'havia deteriorat notablement, sobretot a causa de les guerres carlistes i la Guerra Civil.

Però, a pesar de  la complexitat de l'instrument , el Festival Internacional de Música s'ha celebrat de manera continua  des de l'any 1982. 

També et pot interessar

stats