El clarinetista de Godella Joan Enric Lluna, Insigne de la Música Valenciana per promocionar els valors artístics

L’Acadèmia de la Música Valenciana també premia a títol pòstum el compositor alacantí Rafael Rodríguez Albert i la Reial Societat d'Amics del País de València

El clarinetista Joan Enric Lluna amb el pianista Juan Carlos Garvayo durant una actuació musical
El clarinetista Joan Enric Lluna amb el pianista Juan Carlos Garvayo durant una actuació musical / Rafa Martín

El clarinetista de Godella Joan Enric Lluna serà nomenat Insigne de la Música Valenciana, una distinció que atorga l'Acadèmia de la Música Valenciana, per la seua contribució a la difusió de la música i els valors artístics, així com per la seua trajectòria i projecció internacional. El músic, clarinet solista de l'Orquestra de la Comunitat Valenciana, director i fundador de l'agrupació Moonwinds Simfònic i del Festival Internacional de Godella, així com professor del Trinity College de Londres i de l'Escola Superior de Música de Catalunya, rebrà "per unanimitat" aquesta distinció.

En conèixer aquesta la concessió, ha afirmat sentir-se orgullós de rebre un reconeixement que tenen grans figures de la música valenciana. "És un honor i una immensa alegria comptar amb un reconeixement que han rebut grans músics com Manuel Palau Boix, M. Teresa Oller, José Iturbi Báguena, Ángeles López Artiga, Enrique García Asensio, Joan Garcés... i institucions com el Palau de la Música, el Misteri d'Elx, la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) o el Consell Valencià de Cultura (CVC)", declarava en un comunicat.

Per al clarinetista valencià, "és molt important reivindicar i posar en valor la nostra música i l'excel·lència en el treball de compositors, directors i intèrprets actuals i pretèrits, així com donar a conéixer aquest llegat musical".

Lluna rebrà la distinció aquest dimarts de vesprada, en un acte al Conservatori Professional de Música de València, on també es reconeixerà el compositor alacantí Rafael Rodríguez Albert, a títol pòstum, "pels seus mèrits compositius"; i a la Reial Societat d'Amics del País de València, "per la seua llarga història i vinculació amb la música i la fundació del Conservatori de València".

Llegat de Martín i Soler

El president de l'Acadèmia de la Música Valenciana, Roberto Loras, ha assegurat que aquesta institució atorga aquests reconeixements, implantats el 2002, per a “persones i entitats que s'hagen distingit per la seua aportació, promoció i enaltiment de la música".

Per això, enguany, "a més de la Reial Societat Econòmica d'Amics del País de València, i a Rodríguez Albert, li serà concedit al gran músic Joan Enric Lluna, clarinet solista de l'Orquestra de la Comunitat Valenciana, per la seua defensa de la música valenciana", apuntava Loras.

De fet, Joan Enric Lluna, a més de la seua carrera artística com a solista i director, impulsa des de fa anys un projecte de recuperació i reivindicació de l'obra de Vicent Martín i Soler (València 1754 - Sant Petersburg 1806), coetani de Beethoven, Haydn i Mozart i el predilecte del públic europeu de l'època, i una de les més rellevants figures musicals de la segona meitat del segle XVIII, segons els experts.

També et pot interessar

stats