‘La ciutat activa’, ‘Tolyatti Adrift’ i ‘Ascension’, guanyadores de la sisena edició de DocsValència

El projecte en desenvolupament ‘El silenci d’un pati’ aconsegueix els 5.000 euros del premi DocsLab - À Punt del festival

El festival audiovisual de documentals, Docs València, ha fet entrega dels guardons de la sisena edició / À Punt NTC

Després de nou dies d’exhibició de diversos projectes de cinema documental, el jurat de la sisena edició del festival audiovisual DocsValència ha donat a conéixer els treballs guanyadors, on han predominat les produccions de segell valencià.

Imatge del documental 'La ciutat activa', de Sergio Sanus i Verónica Orrico
Imatge del documental 'La ciutat activa', de Sergio Sanus i Verónica Orrico / Docs València

La ciutat activa, documental dirigit per Sergio Sanus i Verónica Orrico, ha guanyat el Premi Mirades a la millor pel·lícula valenciana pel seu recorregut pels principals processos que es donen actualment a les urbs. Laura Sisteró ha obtingut el Premi Panorama en la categoria nacional per Tolyatti Adrift, un relat sobre la decadència de la ciutat russa que un dia va ser símbol del progrés i l'orgull soviètic. El premi en la categoria internacional ha sigut per a Jessica Kingdom i la seua visió distòpica sobre la Xina contemporània amb Ascension, que va estar nominada als últims Premis Oscar.

La menció especial de la categoria Mirades ha sigut per a Fusilados, dirigida per Manuel Rossell i Lucas Moro. 

Imatge del documental 'Fusilados', dirigit per Manuel Rossell i Lucas Moro
Imatge del documental 'Fusilados', dirigit per Manuel Rossell i Lucas Moro / Docs València

El projecte en desenvolupament El silenci d’un pati, de Mari Carmen Blanco, que recupera la memòria històrica de la Casa de la Beneficència de Castelló de la Plana, ha rebut diversos guardons. En primer lloc, el Premi DocsLab d’À Punt, dotat amb 5.000 euros i la precompra de drets d’emissió en antena. El film també ha rebut el Premi Sanfic, amb el qual podrà participar en el Festival Internacional de Cinema de Santiago. A més, la societat Egeda l’ha guardonat amb una assessoria, accés a la plataforma de micromecenatge i a acreditacions per al fòrum Platino Iberseries, al setembre del 2022.

Imatge de 'El silenci d'un pati', premi DocsLab d’À Punt
Imatge de 'El silenci d'un pati', premi DocsLab d’À Punt / El silenci d'un pati

Egeda ha premiat amb els mateixos beneficis altres tres projectes: Al-Buhaira, de Manuel Rossell i Lucas Moro; El último regreso, de Carles Candela i Miguel Llorens, i Manuela Trasobares, d'Andrea Segarra Bueno. 

Per altra banda, En busca de (la) Bala Perdida, de Pau Martínez, ha quedat guardonat amb el Premi DocsMX, que consisteix en una acreditació per a dues persones per a participar en Plataforma Ib, un taller de desenvolupament de projectes que es du a terme en el marc de la 17a edició del Festival Internacional de Cinema Documental de Ciutat de Mèxic.

El lliurament de premis del festival s'ha celebrat aquest dissabte als Cinemes Lys de València, durant la gala de clausura del certamen, en un acte en què els guanyadors han mostrat la satisfacció pels guardons.

Durant l'acte, s'ha projectat Out of the Blue, amb la presència de Sébastien Montaz-Rosset i Davina Montaz-Rosset, els directors, i de Josué Vergara, el músic valencià encarregat de la banda sonora.

El festival té el patrocini de l'Institut Valencià de Cultura, l'Ajuntament de València, la Direcció General de Cultura i Patrimoni i també amb À Punt Mèdia com a mitjà oficial.

També et pot interessar

stats