Cinemes d'Alzira, Paterna i València emeten en directe ‘Turandot' des de la Royal Opera House de Londres

A partir de les 20:30 hores, el clàssic de Puccini amb posada en escena d’Andrei Serban es podrà veure arreu del món

Imatge d'arxiu d'una escena de 'Turandot', de Puccini, interpretada a la Royal Opera House de Londres (Anglaterra)
Imatge d'arxiu d'una escena de 'Turandot', de Puccini, interpretada a la Royal Opera House de Londres (Anglaterra) / Tristram Kenton (Europa Press)

La Royal Opera House emet en directe aquest dimecres, via satèl·lit, la representació en directe de Turandot, l'última òpera de Giacomo Puccini, a partir de les 20:30 hores. Una representació que es podrà veure als Cinemes Lys de València, Kinepolis Alzira (Ribera Alta) i Kinepolis València, a Paterna (Horta Nord).

Segons ha indicat la promotora en un comunicat, més de cent sales de cinema d'Espanya projectaran aquesta producció clàssica d'Andrei Serban, que també es retransmetrà a més països del món, des del Regne Unit fins a Nova Zelanda.

La posada en escena d'Andrei Serban el 1984 és des de fa temps un clàssic. Està inspirada en les tradicions teatrals xineses i italianes per a evocar una visió de l'antiga Xina impregnada de llegenda i fantasia. Un magnífic espectacle de colors intensos, dansa i drama que ja ha penjat el cartell de complet a l'escenari principal de la Royal Opera House per al dia de l'emissió.

La partitura de Puccini és "rica en meravelles musicals —entre les quals destaca l'instantàniament recognoscible 'Nessun dorma'— i ofereix una vetlada d'àries memorables, números de cor i moments de gran dramatisme".

Per a la retransmissió en directe, Antonio Pappano, que ostenta la batuta musical de la Royal Opera, s'ha fet càrrec d'un repartiment internacional que inclou la soprano italiana, Anna Pirozzi, com la princesa Turandot; el tenor Yonghoon Lee, com Calaf; la soprano Masabane Cecilia Rangwanasha com Liù, i Vitalij Kowaljow com Timur. A més, tindrà a les seues ordes l'orquestra i el cor de la Royal Opera House.

Cantada en italià amb subtítols en castellà, l'òpera dura aproximadament tres hores i vint minuts, inclosos dos intermedis. A més, l'emissió inclou imatges exclusives entre bastidors, entrevistes i informació sobre el procés d'assaig. Versió Digital s'encarrega de la distribució a les sales de cinema d'Espanya.

També et pot interessar

stats