Cinema Jove projecta la pel·lícula valenciana 'L'àvia i el foraster'

Òpera prima del pegolí Sergi Miralles, va guanyar el premi a millor pel·lícula del Festival Internacional de Cinema d'Alacant

Cartell 'Làvia i el foraster'
Cartell de 'Làvia i el foraster' / Aire de Cinema i Alhena Production

El Teatre Principal de València projecta este divendres la pel·lícula L'àvia i el foraster, l’òpera prima del director pegolí Sergi Miralles, en el marc de la 36a edició del Festival Cinema Jove, que s’ha inaugurat este dijous. 

El film, que compta amb la participació d’À Punt Media i el suport de l’Institut Valencià de Cultura i de l’IVACE, és també el debut com a protagonista a la pantalla gran de Carles Francino (Hospital Central, Ventdelplà) i de l'actor indi resident a Barcelona Kandarp Mehta. La veterana actriu alcoiana Neus Agulló (Terra i llibertat, Són de mar) completa el trio protagonista.

Intèrprets valencians com María Maroto, Jordi Ballester, Empar Ferrer, Estela Martínez, Rosanna Espinós o Manuel Canchal integren la resta del repartiment, que també compta amb la participació d'Aïda Ballmann. 

La pel·lícula ha passat ja per la 16a edició del Festival Internacional de Cinema en Català FIC-CAT i va tindre la première al maig al Festival de Cinema d'Alacant, on va recollir la Tessel·la d'Or a millor pel·lícula, millor actriu per a Neus Agulló i millor actor per a Kandarp Mehta, així com el premi de la Crítica Sergio Balseyro.

Sergi Miralles s'ha inspirat en les àvies per escriure i dirigir la història de Teresa (Neus Agulló), modista de tota la vida, i Samir (Kandarp Mehta), el nou fruiter del poble, un gran sastre que va haver d'emigrar del Pakistan. Entre ells naixerà una extraordinària relació d'amistat que descobrirà Enric (Carles Francino), el net de Teresa. “És una pel·lícula feta des del cor que tracta un tema tan complex com el de la migració i la xenofòbia. En un to de comèdia dramàtica, expliquem esta història des d'un punt de vista amable i amb la vocació d'entretenir i fer que l'espectador passe una bona estona, alhora que vos convide a reflexionar”, explica el director.

L'àvia i el foraster és una producció d’Aire de Cinema en coproducció amb Alhena Production, i compta amb la participació d’À Punt Mèdia, 3Cat i RTVE i el suport de l’Institut Valencià de Cultura i de l’IVACE.

També et pot interessar

stats