Cinc galeries valencianes participen en la 40 edició d’ARCO

La fira d'art contemporani espanyola més internacional, enguany continguda en preus, presenta com a novetat que la secció “Projectes d'artista” estarà dedicada en exclusiva al treball de dones artistes

Arco 2021 obri les portes / À Punt NTC

La fira d'art contemporani ARCO obri les portes aquest dimecres fins al diumenge 11 de juliol i ho fa amb només 130 galeries, davant de les 209 galeries del 2020, i l'aforament es redueix al 50% degut a la pandèmia. Com a novetat, la secció “Projectes d'artista” de la fira estarà dedicada en exclusiva a difondre el treball de dones. 

Cinc galeries valencianes participen en aquesta 40 edició d'ARCO. Totes, amb incertesa, però també amb il·lusió. ARCO 2020 va ser l'últim gran esdeveniment cultural celebrat abans de la paràlisi que va portar el coronavirus. Aquell últim cap de setmana de febrer va haver de competir informativament amb les notícies que aquells dies parlaven dels contagis per Covid a Itàlia, el país convidat en aquella edició.

Imatge de l'estand de la Galeria House of Chappaz de València a ARCO, amb Ismael Chappazz
Imatge de l'estand de la Galeria House of Chappaz de València a ARCO, amb Ismael Chappazz / À Punt NTC

Noms valencians que comencen a sonar

Ismael Chappazz, de la Galeria House of Chappaz de València, ha explicat a À Punt que “era necessari tornar a una certa normalitat”. Aquesta galeria ha presentat obres d'artistes valencians, com Guillermo Ros o Carlos Sáez.

De Guillermo Ros presenten part del projecte “Un exercici de violència” al voltant de les relacions de poder i l’autoexplotació. També exposen obres de Carlos Sáez, un artista especialitzat en mitjans digitals i del que recentment l’IVAM ha adquirit peces. 

Altres galeries valencianes s’estrenen per primera vegada en aquesta edició, com és el cas de Set Espai d’Art. Segons ha explicat Reyes Martínez, “és molt important estar ací. És la nostra fira d’art nacional i internacional més important”. 

Obres que van des del milió als 400 euros

Pel que fa a la forqueta de preus que formen l’oferta d’enguany, s'hi troben obres com “2a blanca (Gran escultura blanca núm. 2)”, de Jesús R. Soto, per 1,3 milions d'euros fins a preus populars com els 400 euros de l'obra gràfica d'Elena Asins.

Segons ha assenyalat la presidenta d'ARCO, Maribel López, durant la roda de premsa, “hi haurà una certa contenció en els preus; hi ha obres importants, però potser més contingudes” del que és habitual.

També et pot interessar

stats