Cinc artistes valencians, entre els nominats als Premis de Música Independent

Alba Reche, Niña Polaca, Nebulossa, Perico Sanbeat i David Pastor s'han fet un espai entre les 21 categories

El grup Nebulossa, un dels nominats als Premis MIN, en el Benidorm Fest
El grup Nebulossa, un dels nominats als Premis MIN / Europa Press

El pròxim 17 d'abril s'entregen a Saragossa els guardons de la XVI edició dels Premis de Música Independent (MIN), on enguany entre les 21 categories ressonen amb força diversos artistes d'origen valencià.

Així, la cantant il·licitana Alba Reche està nominada a la millor cançó de l'any, millor producció musical i a millor cançó electrònica amb el seu tema Diamante, en col·laboració amb l'artista gallec Baiuca.

La banda Niña Polaca, mig alacantina mig madrilenya, també s'ha fet un espai en aquestes nominacions, i competeix pel guardó a millor banda amb el mateix Robe. Trobem també en aquesta categoria Karmento, Travis Birds i Zahara.

D'altra banda, el duet Nebulossa, d'Ondara, que va ser guanyador del Benidorm Fest i representarà a Espanya en el festival d'Eurovisió 2024, és un dels destinataris al premi d'artista emergent. En la mateixa categoria es presenten Valeria Castro, Fillas de Cassandra, The Rapants i Anabel Lee.

A més, el trompetista valencià David Pastor, natural de Sedaví (Horta Sud), i el saxofonista Perico Sanbeat, de Godella (Horta Nord), estan nominats en la categoria a millor àlbum de Jazz; mentre que l'il·licità Miguel Campello és l'únic valencià nominat en la categoria a millor àlbum de flamenc.

Més enllà dels noms valencians, hi ha moltes bandes de dones nominades en aquesta edició, com Tanxugueiras o el duet Fillas de Cassandra, encara que sens dubte, la gran favorita del festival és Ginebras, amb cinc nominacions, a millor cançó, millor videoclip, millor àlbum de pop, millor disseny gràfic i millor lletra original.

Cap d'elles està, no obstant això, en un dels guardons més cobejats, el d'àlbum de l'any, per al qual són candidats Casa linda de Cala Vento, Se nos lleva el aire de Robe, Suerte, chica de Shego, Con cariño y con cuidado de Valeria Castro i Caldo espirito de Xoel López.

També et pot interessar

stats