El certamen de bandes de la Diputació de València arriba al Palau de la Música

Tretze bandes de música participen en l'edició 42 del certamen, els dies 19 i 20 de maig.

Moment de l'actuació d'una de les bandes participants
Moment de l'actuació d'una de les bandes participants
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
Sònia Silvestre
Raúl Vidal
19 de maig 2018 - 20:55

El certamen de bandes és un concurs anual, ben consolidat, i una de les fites més importants en el calendari d'esdeveniments del món de les bandes. No debades la província de València aglutina un terç de totes les formacions de banda de les societats musicals espanyoles. 

El certamen de bandes és una activitat més dins de la marca paraigua creada per l'àrea de Cultura, "València és música", on també tenen cabuda altres activitats musicals com les trobades de folklore "D'arrel", el programa "Etnomusic" del Museu Valencià d'Etnologia o els concerts del Premi Iturbi de piano.

La distribució de bandes s'estructura per categories. Dissabte comencen a interpretar bandes de la secció quarta (fins a 40 músics) i a continuació les de tercera (fins a 50 membres). Diumenge al matí hi participen les bandes de segona secció, de fins a 70 músics, i de la secció especial, la més nombrosa, amb 110 participants. De vesprada, cinc bandes de primera secció, de fins a 90 membres, competiran pels diversos premis. 

Les bandes inscrites en la secció quarta són la Unió Musical Sant Roc de Villargordo del Cabriel, l'Associació Artísticomusical Sant Blai de Potries i la Societat Musical de Benifaraig. 

Les cinc bandes de la tercera secció són l'Associació Cultural Tot per la Música d'Ontinyent, el Cercle Instructiu Musical de Xirivella, la Unió Musical de la Pobla de Farnals, la Societat Musical de Massalfassar i la Unió Musical de Figueroles de Domenyo. 

En la secció segona concursarà la Societat Musical la Pau de Setaigües. Diumenge de vesprada, actuaran les bandes de secció primera: la Joventut Musical de Faura, la Unió Musical de l'Eliana i la Societat Musical la Lira Fontiguerense de la Font de la Figuera.

Fora de concurs actuen la Societat Musical l'Artística de Bunyol i la banda musical UDP Llíria-Camp de Túria-Serrans.

Les bandes que es presenten al concurs han d'executar una peça obligada, diferent per a cada secció, i també una que trien voluntàriament. 

Per a aconseguir una major projecció de les bandes, l'any passat ja s'hi introduí un premi especial per a les bandes guanyadores de les seccions especial i primera, que consisteix en una ajuda econòmica per a desplaçar els músics i poder realitzar així un concert fora de l'àmbit provincial. 

El cap del servei de Cultura de la Diputació de València, Josep Vidal, explica que enguany s'ha fet difusió del certamen entre públic d'altres països a través d'agències de turisme, i també es gravaran en vídeo les actuacions i es difondran a les televisions perquè la gent les puga veure, amb imatges del mateix Palau de la Música i també dels seus pobles i entorns naturals. 

També et pot interessar

stats