El Centro Botín acull les obres de ficció i somnis de Cristina Iglesias

L’exposició “Cristina Iglesias: Entrespais” està composta per 22 peces de gran format.

El comissari de l'exposició és el valencià Vicente Todolí. Europa Press
El comissari de l'exposició és el valencià Vicente Todolí. Europa Press

El Centro Botín acull des d’aquest divendres, 5 d’octubre, l'exposició "Cristina Iglesias: Entrespais", composta per 22 peces de gran format creades per l'artista guipuscoana entre 1992 i 2018. En aquestes obres, segons afirma Iglesias, "el text és l'estructura de la pròpia obra i totes elles creen una ficció que parla del lloc somiat".

Tal com assenyala el comissari de l'exposició, el valencià Vicente Todolí, l'artista aconsegueix que s'establisca un diàleg poètic entre el paisatge que envolta el Centro Botín i el mateix edifici que alberga les obres.

La mostra proposa que el visitant es passege per les sales de manera que "caminar" entre les obres i a través d'elles supose un "viatge" que fa que "Entrespacios" siga una exposició "diferent", segons ha explicat l'autora, Cristina Iglesias.

Encara que Iglesias reconeix que la "relació molt forta" que hi ha entre les obres que s'exposen "no sempre és evident", hi ha "molts punts comuns" com la "idea de ficció, de buscar i trobar, de perdre's i sentir-se envoltat".

La relació de Cristina Iglesias amb el Centro Botín no és nova. L'artista ja va realitzar una intervenció escultòrica per a l'entorn de l'edifici, composta per quatre pous i un estany de pedra, amb el títol "Des del subterrani".

La mostra es podrà veure fins al 3 de març de 2019.

També et pot interessar

stats