El centre cultural Bombas Gens donarà a la Generalitat part de la seua col·lecció

La major part dels fons artístics de la fundació és propietat de l'empresari José Luis Soler i està cedida a l'entitat

Una mostra de l'artista japonés Shigeru Ōnishi, en gener
Una mostra de l'artista japonés Shigeru Ōnishi al gener / Bombas Gens

La Fundació Per Amor a l'Art, responsable del centre cultural Bombas Gens de València, i la Generalitat negocien un acord de col·laboració perquè part de la col·lecció José Luis Soler Vila (prèviament denominada Per Amor a l'Art i assessorada des del seu origen per Vicent Todolí) "contribuïsca a enriquir el patrimoni cultural dels valencians". Segons ha avançat aquest dimarts la fundació, els equips jurídics de totes dues parts "treballen per a establir les millors condicions culturals i socials del possible acord, en coherència amb els mandats que regeixen els criteris de gestió cultural pública".

Bombas Gens Centre d'art es compon de diverses naus d'una antiga fàbrica de bombes hidràuliques, que estava abandonada i que des del 2017 s'obri al barri valencià de Marxalenes i a tota la ciutat amb nombroses exposicions, mentre en un dels seus espais se situa el restaurant de Ricard Camarena amb dues estreles Michelin, una estrela verda de Sostenibilitat i tres sols Repsol. La major part dels fons artístics de la fundació és propietat de l'empresari José Luis Soler i està cedida a l'entitat.

"Fer possible que part d'aquestes obres, de gran valor artístic, es convertisquen en un bé públic suposa enriquir el patrimoni cultural valencià i dona mostra d'una enorme generositat i confiança en la conservació pública d'aquest excepcional fons artístic per part de la Fundació Per Amor a l’Art", afig. La decisió obeeix a la "voluntat compartida" de la Fundació i la Conselleria de Cultura de consolidar la "generosa labor" de José Luis Soler.

Segons la vicepresidenta de la fundació i esposa de Soler, Susana Lloret, l'objectiu d'aquesta entitat és "fer una important contribució als fons artístics públics que servisca com a llegat de la labor filantròpica, l'amor per l'art i l'arrelament a València de José Luis Soler. Es tracta de donar continuïtat a la filosofia de la col·lecció que, des del seu inici, ha sigut compartir l'art amb totes les persones. Una filosofia que evoluciona en la forma, però no en el fons".

Soler porta apartat de la vida pública des del 2019 a causa d'una greu malaltia, afigen les fonts, que recorden que la Fundació Per Amor a l’Art és un projecte familiar que des del 2017 cerca ajudar a millorar la societat a través de l'art, la investigació i l'obra social.

També et pot interessar

stats