Bombas Gens celebra el quart aniversari amb la col·laboració de l'artista Thomas Hirschhorn

El centre d’art de la Fundació Per Amor a l’Art ha organitzat una festa inclusiva amb actuacions musicals d'artistes locals i internacionals

L'artista Thomas Hirschhorn posa amb la directora artística Sandra Guimarães davant del centre d'art Bombas Gens
L'artista Thomas Hirschhorn posa amb la directora artística Sandra Guimarães davant del centre d'art Bombas Gens / Eva Ripol

Aquest dissabte, el centre d’art Bombas Gens celebra el seu quart aniversari en companyia de l’artista suís Thomas Hirschhorn. A la festa ¡YA! hi haurà performances i actuacions musicals d'artistes locals i internacionals residents a la ciutat de València. La celebració, que comença a les 18:00 hores i acaba a la mitjanit, és d’entrada lliure i gratuïta fins a completar aforament i no cal inscriure’s amb antelació.

L'espai museístic, considerat el tercer més important de la Comunitat Valenciana el 2020, naix de la Fundació Per Amor a l’Art, un projecte de la família Soler-Lloret, que es va constituir amb tres àrees d’actuació: l’acció social, la investigació de malalties minoritàries i l’increment de la sensibilitat artística en la societat.

En aquesta línia, durant les darreres setmanes, Hirschhorn s'ha reunit amb diverses associacions del Cap i Casal per a preparar el seu taller crític "Energia=Sí! Qualitat=No!", un espai d'aprenentatge obert a qualsevol persona que vullga participar-hi. Així doncs, Càritas, Projecte Home o l'Associació de Dones Gitanes ROMI entre altres han conversat amb l'artista suís com a part del seu treball de camp preparatori.

Des de Bombas Gens s'ha convidat a tot el teixit associatiu de la ciutat, i especialment al del barri de Marxalenes, a gaudir de la festa al centre d’art i el jardí de la Fundació Per Amor a l’Art. La celebració, asseguren, estarà repleta de sorpreses.

Susana Lloret, vicepresidenta de la fundació, ha posat l'accent en el fet que aquest és el primer aniversari que es fa amb la col·laboració d’un artista que ha intervingut l'espai per a fer-lo seu, compartir-lo i que acosta l'artista al públic "en primera persona".

A partir de l’obertura del centre en 2017, la col·lecció d’art contemporani Per Amor a l’Art s’ha posat a disposició del públic. Ara, sota la direcció artística de Sandra Guimarães, Hirschhorn ha sigut convidat per a compartir algunes reflexions i pautes sobre l'art com "la inclusió, la generositat i l'espontaneïtat".

També et pot interessar

stats