Més de cent persones participen en el torneig més important de la Fallera Calavera

La competició, organitzada pel Museu Valencià d’Etnologia, s'emmarca en una campanya per a recuperar l’imaginari valencià al voltant de la festa de Tots Sants

Torneig de la Fallera Calavera

S'acosta la festa de Halloween i la temàtica zombi mai passa de moda. Aprofitant l'avinentesa, L’ETNO, el Museu Valencià d’Etnologia, ha organitzat un torneig de la Fallera Calavera, el joc de taula eminentment valencià més venut i amb una estètica del món dels morts vivents. Aquest dissabte 23 d'octubre, en els patis del museu a València, 120 persones participen per a guanyar la competició més gran celebrada fins al moment.

L’esdeveniment forma part de la campanya Espanta la por, un moviment que promou l’ETNO i la Diputació de València i que vol recuperar l’imaginari de monstres valencians al voltant de la festa de Tots Sants. Aquest és un dels actes amb més èxit de participació, com evidencia el fet que les entrades per participar-hi s'esgotaren en només un minut. El torneig consta de diferents rondes per a arribar a la final, en què només quedarà el guanyador o guanyadora.

El món de la Fallera Calavera està molt viu

Amb 50.000 unitats comercialitzades del joc, tres expansions, una novel·la i la Falleripèdia, una enciclopèdia en línia amb què es pot descobrir tot el folklore, la història i la cultura valenciana que apareix en el joc, s'anunciava fa només un mes que la Fallera Calavera també tindrà versió teatral i recorrerà els escenaris valencians en una gran gira durant els pròxims mesos. Així ens ho contava en els micròfons de la ràdio d'À Punt Enric Aguilar, responsable de Zombi Paella, l'editorial deniera que està darrere de tot aquest imperi zombi.

També et pot interessar

stats