La Falleripèdia, l'enciclopèdia completa de La Fallera Calavera

Es tracta d'un web divulgatiu en valencià amb què els usuaris poden descobrir tot el folklore, la història i la cultura que hi ha al darrere de cada carta d'aquest joc de cartes

Falleripèdia, l'enciclopèdia de La Fallera Calavera
Falleripèdia, l'enciclopèdia de La Fallera Calavera / Zombi Paella

Amb una interfície molt intuïtiva i per mitjà d’un senzill buscador, en el web de la Falleripèdia es pot trobar tota la informació, així com vídeos, locucions o fotos relacionades amb els personatges característics del joc La Fallera Calavera.

Les descripcions de les cartes segueixen l'estil humorístic que tenen els jocs de Zombi Paella, amb frases com “Mentre les monleonetes mostraven el cul –de les vidrioles, és clar–“ que  s’utilitza al final de la descripció de la carta de les col·laboradores de Joan Monleon.

Carta de les monleonetes
Carta de les monleonetes / Zombi Paella

El web també inclou una completa secció de bibliografia per a saber-ne més i, finalment, dubtes i consells del creador del joc sobre cada carta. En total hi ha 57 articles, un per cada element del joc bàsic de La Fallera Calavera. Els usuaris poden fer un recorregut complet pel patrimoni cultural i etnològic valencià d’una manera desenfadada mentre juguen una partida, ja que poden buscar la informació a l’instant des del telèfon mòbil.

La Falleripèdia ha comptat amb la col·laboració del Museu Valencià d’Etnologia i l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, pel que fa a la documentació sobre cultura popular. Altres institucions, com la Biblioteca Valenciana o el Museu de Belles Arts de Xàtiva, han cedit imatges. El fons de la web es completa amb cessions de particulars i material ja disponible en Internet, però ara recopilat i classificat en aquest web.

També et pot interessar

stats