Castelló de la Plana torna a ser capital del cant d’estil valencià

La II Trobada d’Escoles de Cant d’Estil reuneix aquest diumenge a veus de tot el territori

Trobada de Cant d'estil a Castelló de la Plana, en una imatge d'arxiu
Trobada de Cant d'Estil a Castelló de la Plana, en una imatge d'arxiu / Ajuntament de Castelló de la Plana

Castelló de la Plana es converteix aquest cap de setmana capital del cant d’estil valencià amb la II Trobada d’Escoles de Cant d’Estil, que reunirà al Teatre del Raval a participants de diverses formacions de tot el territori, com la Banda Primitiva de Llíria o la Unió Musical de Montcada, amb l’amfitriona Escola Municipal de Cant d’Estil de Castelló.

Com a preludi de la trobada tindrà lloc una cercavila a les 10:30 hores que s’iniciarà a la plaça Major amb representants de cadascuna de les formacions. Posteriorment, es recorrerà el carrer de Cavallers, amb parada davant del Museu d’Etnologia, a la plaça de les Aules, i d’entrada al Teatre del Raval, on a les 12:00 hores es farà la trobada. L’accés a la jornada és lliure.

La trobada, la segona que se celebra des de 2017, servirà per a ajuntar algunes de les veus més expertes del cant d’estil valencià, i on participaran els cantadors locals Tica Sales i José Manuel Mon. A més, es retrà homenatge a les veus i escriptors de la terra amb l’actuació dels professors Teresa Segarra, de les escoles de Llíria, Paterna i Castelló de la Plana; Marisé Ruiz, de la Junta Central Fallera de València, i Emilio Luis de l’escola del Puig. 

La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha destacat la rellevància de la trobada “perquè enfortim aquesta manifestació oral de la nostra història, de les nostres arrels, donant veu a la gent dels nostres pobles amb una música que ha acompanyat generacions i generacions en les tasques diàries i que no s’ha de perdre”.

També et pot interessar

stats