Castelló de la Plana ret homenatge a Na Violant d'Hongria

La desfilada ha eixit de l'avinguda del Rei i ha estat acompanyada per la Germandat dels Cavallers de la Conquesta

Castelló de la Plana ret homenatge a Na Violant d'Hongria / À Punt NTC

Castelló de la Plana aprofita la parada de les pluges per a retre el 37é homenatge a Na Violant d'Hongria. La desfilada ha eixit de l'avinguda del Rei i ha estat acompanyada per la Germandat dels Cavallers de la Conquesta.

Na Violant d'Hongria és una figura clau en la fundació de la ciutat el 1251 per a atorgar els privilegis amb què s'autoritzà als primers castellonencs traslladar-se de la muntanya al pla. 

Vora cent persones participen en aquesta recreació històrica per a retre homenatge a qui va ser dona de Jaume I.

“El Castelló que coneixem és gràcies a ells. Van signar el tractat per a baixar de la muntanya a la Plana”, explica Maria Torres, Na Violant d’Hongria 2022. 

Hi desfilen totes les seccions i socis cavallers. Hi participen tres de les seccions més fortes, com són el grup de tambors i bombos Desperta Ferro, la Milícia Templera i l'esquadra d'honor o jove. 

També viuen la festa amb alegria i emoció els integrants de la gaiata número 15, Sequiol, i la 6, Farola - Ravalet, en proclamar-se oficialment guanyadores en l’entrega dels premis, que s’ha celebrat al Parc de Ribalta. 

Esteban Gual, president de la Gestora de Gaiates i president de la gaiata número 6, assegura que la distinció és el reconeixement a dos anys de treball i de cancel·lacions per a poder gaudir de la festa. 

Moltes ganes de festejar després de dos anys i del seguit de cancel·lacions pel temporal, perquè aquest dimarts la pluja ha donat una xicoteta treva a les festes fundacionals. 

També et pot interessar

stats