"Mone i avant", el nou himne que dona el tret d’eixida a les festes de la Magdalena

L'artista el Castellonero ha fet un homenatge a totes les tradicions i tòpics de la capital de la Plana Alta

Fragmens del videoclip de la cançó 'Mone i avant'
Fragmens del videoclip de la cançó "Mone i avant" / Youtube

Després de tres anys sense poder celebrar la seua gran festa, els carrers de Castelló de la Plana s’omplin d’alegria i emoció per a tornar a vibrar la Magdalena. I que millor que fer-ho a ritme de música. 

L’artista Javier Gascón, més conegut com el Castellonero, ha llançat el senzill Mone i avant, un homenatge a totes i cada una de les tradicions i tòpics de la capital de la Plana Alta. Des de fer-se un bon esmorzar acompanyat d’un rebentat, menjar unes papes García o fer parada en les tasques. 

Acompanyat de la cantant Dayan Soul i del productor Bloeman, els artistes fan parada en tots els punts clau de la ciutat, com la plaça de les Aules, les Tasques, la plaça de Maria Agustina o el Parc Ribalta, entre altres. Especial atenció fa al Club Esportiu Castelló, sobre el que canta: “Alb-i-negra és la pell d’una afició. No som una aldea CE Castelló. Pam, pam, orellut”.

En aquest nou himne de la ciutat també hi ha lloc per a versionar un predecessor mític com és "Castelló", del grup de música celta Tom Bombadil, però fent-li un xicotet gir. “Vivimos en Castellón, qué desesperación, los bares abren mucho más temprano. Ya se puede salir, ya tienes donde ir, a las cinco el tardeo ha empezado”, diu la cançó. 

No és la primera vegada que el Castellonero trasllada la tradició a les seues lletres. Ja ho va fer l’any passat amb una cançó dedicada a un dels productes estrela de la ciutat, el ximo, i l’estiu passat, amb un estil semblant al d’ara, va fer un repàs de tots els tòpics de Benicàssim en "Benifornia". 

També et pot interessar

stats