Castelló de la Plana presenta el cartell de la Magdalena 2023, amb un fanalet i una gaiata

És la primera vegada que es fa una crida als artistes per a professionalitzar l’elaboració del cartell

L'autor del cartell, Vicent Ramon Pascual Giner, al costat de l'alcaldessa de Castelló de la Plana, Amparo Marco i el regidor de Festes, Omar Braina
L'autor del cartell, Vicent Ramon Pascual Giner, al costat de l'alcaldessa de Castelló de la Plana, Amparo Marco i el regidor de Festes, Omar Braina / Ajuntament de Castelló

"La festa de la llum" és el lema del cartell anunciador de les festes de la Magdalena de Castelló de la Plana per al 2023, que se celebraran de l'11 al 19 de març. El dissenyador gràfic i il·lustrador Vicent Ramon Pascual Giner ha sigut l'encarregat dl cartell, que inclou un castelloner al costat d'una gaiata, portant la llum del fanalet amb el gaiato fins a la capital de la Plana. Pascual Giner ha afirmat que el cartell és “directe, dinàmic i festiu”. 

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, al costat de l'autor i el regidor de Festes, Omar Braina, han donat a conéixer el disseny aquest dijous. Marco ha remarcat que aquest és “el primer disseny del cartell de la Magdalena que s'ha realitzat a través d'una crida a projecte”, el que "professionalitza" el disseny del cartell i "dona suport als professionals i les professionals del disseny i la il·lustració". A més, ha afirmat que "permet impulsar la promoció internacional de la Magdalena". Aquesta primera crida va despertar l'interés de 23 candidats. 

Aquest dijous també s'ha donat a conéixer el disseny de la polsera de la Magdalena, també a càrrec de Pascual Giner, que repeteix els elements gràfics del cartell i inclou una castellonera i altres símbols, com el rotllo, la canya i les cintes verdes. En aquest cas, en la composició destaca el color verd.

Pascual Giner, que també ha fet altres propostes per a les Falles, les Fogueres, així com els biennals de Bolívia, Mèxic i l’Equador, ha realitzat imatges gràfiques per a la Mostra de València, la Fira de Gandia, el Carnaval de Las Palmas de Gran Canaria i les Festes de Burgos, entre altres.

Després de la presentació del disseny del cartell i de la polsera de les pròximes festes de la Magdalena, aquest mateix dijous a les 19:00 hores el centre cultural Menador ha acollit l’acte de presentació del cartell al món de la festa. Així mateix, s'ha obert una exposició de gaiates a la sala polivalent d'aquest espai, que podrà visitar-se fins dilluns que ve, 16 de gener.

També et pot interessar

stats