Castellfabib celebra la IX Festa de la Poma Esperiega

El Racó d’Ademús acull la novena edició d’una festa que aplega gastronomia, cultura i artesania al voltant d’aquest producte de tardor

Castielfabib agafa el relleu de Vallanca amb la IX Fira de la Poma Esperiega del Racó d'Ademús

El Racó d’Ademús torna a acollir aquest cap de setmana la Fira de la Poma Esperiega, que celebra enguany la novena edició a la localitat de Castellfabib, i així agafa el relleu de Vallanca. Una festa protagonitzada per aquesta varietat de poma que vertebra la gastronomia de la comarca.

Aquest dissabte, a partir de les 10:30 hores obri a la plaça de la Vila el mercat artesanal amb venda de productes elaborats amb la poma esperiega, que es podran tastar en les diferents parades durant tot el cap de setmana, així com altres productes locals com l’oli, el vi o la mel. 

Durant tota la jornada es faran diversos tallers de cuina i tasts de productes, així com la presentació, a les 12:30 hores, de les pomes que entren en el concurs a la millor poma, guardó que s’atorgarà diumenge abans de la clausura de la festa.

La programació es completa amb una mostra viva de les tradicions i la memòria popular de la localitat amb música i vestimenta tradicional que ha recuperat l’Associació Cultural de Castellfabib i que animaran la fira amb un viatge al passat.

Amb aquest objectiu s’han instal·lat sis espais expositius diferents que rememoren des d’una casa típica o un forn de pa fins a una ferreria, i que acolliran diverses representacions teatrals curtes i l’actuació de la Societat Musical d’Ademús durant tota la jornada.

A més, diumenge a les 12:30 hores tindrà lloc la representació teatral de “Castielfabib 1210, el año que cambió el Rincón”, peça original que ret homenatge a l'entrada de Pere II al Regne de València. 

També et pot interessar

stats