Casany i Valls encarnen l’idil·li de Txékhov i Olga Knipper

Els actors valencians protagonitzen l’últim muntatge de L’Om-Imprebís, que posa sobre l’escenari la relació que van mantindre el dramaturg i l’actriu

'Tu mano en la mía' es representa aquests dies en la Comunitat Valenciana

La relació entre el reconegut dramaturg Anton Txékhov i l’actriu Olga Knipper no va ser únicament amorosa. A pesar que la història va silenciar el seu paper, la dona de qui va estar enamorat els sis últims anys de la seua vida el dramaturg rus va ser clau en el seu poder creatiu. Ara, la companyia valenciana L’Om- Imprebís mostra sobre l’escenari la relació que van mantindre el dramaturg i l’actriu a través de més de 400 cartes.

Sobre les taules, dos reconeguts actors valencians, Josep Manel Casany i Rebeca Valls, interpreten l’adaptació de les cartes que ha fet Carol Rocamora, biògrafa i una de les grans expertes en Txékhov. El resultat és una obra commovedora, però amb tocs d’humor.

“Mai m'he emocionat tant en el teatre. He plorat. Eixes cartes són reals. És veritat el que han sentit, el que han escrit. Dona molt de respecte”, afirmava Casany. Mentre que Valls, per la seua banda, convidava a veure l’obra, que estarà fins al 6 de març al Teatre Talia de València, perquè “és una oportunitat per a conéixer aquesta gran dona que va ser Olga Knipper”.

“No sols va ser una gran actriu, sinó també una de les 39 fundadores del Teatre de l'Art i hi va estar al capdavant fins al final dels seus dies. Va motivar Txékhov a escriure aquelles dues últimes obres de teatre sense les quals no seria l'autor que coneixem hui”, compartia l’actriu valenciana.

Santiago Sánchez dirigeix aquest muntatge que, a més, compta amb la música original de Víctor Lucas, qui la interpreta en directe durant l’obra. L'espectacle farà una gira per diverses poblacions valencianes durant els pròxims mesos. Per ara, fa parada al Talia de València.

També et pot interessar

stats