L'Om-imprebís inaugura 2022 amb l'estrena a València de dos espectacles

La companyia valenciana presenta 'Tu mano en la mía' al Teatre Talia de València el 16 de febrer i 'Descarados', que estarà en cartell del 27 d'abril al 5 de juny

Protagonistes de 'Tu mano en la mía'
Protagonistes de 'Tu mano en la mía' / Jordi Pla (Europa Press)

La companyia valenciana L'Om-imprebís inaugura 2022 amb l'estrena de dues obres a València. Poc després de complir quatre dècades de trajectòria i amb més de 20 muntatges propis, l'agrupació presenta Tu mano en la mía i Descarados.

La versió de l'Om-imprebís de Tu mano en la mía arriba el 16 de febrer per primera vegada a València al Teatre Talia, després d'estar quatre setmanes en cartell en el Teatre Fernán Gómez de Madrid amb un gran acolliment per part de la crítica i el públic.

Es tracta de la posada en escena de la correspondència entre l'autor Anton Txékhov i l'actriu Olga Knipper, protagonitzada per dos intèrprets premiats com són José Manual Casany i Rebeca Valls, els dos guanyadors del Premi de les Arts Escèniques de la Generalitat Valenciana a la millor interpretació.

Les més de 400 cartes que es van enviar l'autor i l'actriu van servir de base per a aquest text de Carol Rocamora. Sota la direcció de Santiago Sánchez i amb música en directe de Víctor Lucas, Casany i Valls reviuen aquesta bella història d'amor, transcorreguda gran part en la distància.

'Descarados'

Precisament en aquesta mateixa sala serà també l'estrena absoluta de Descarados, que estarà en cartell del 27 d'abril al 5 de juny. La nova coproducció de L'Om-imprebís i Olympia Metropolitana és una versió molt espanyola de Clacson, trombette e pernacchi, de Dario Fo i Franca Rame.

A partir de la confusió al voltant del segrest d'una alta personalitat de la societat espanyola es deslliga la comèdia al mateix temps que es posen al descobert els escàndols de la política, els jutges, les empreses, la policia i les clavegueres de l'estat.

Encapçalat per Juan Gea i Lola Moltó, el repartiment de Por los pelos repeteix al complet en aquesta sàtira que homenatja el dramaturg italià en el 25 aniversari del seu Premi Nobel.

També et pot interessar

stats