Carolina Iglesias i Victoria Martín: l’èxit d’una comèdia feminista que s’obri pas

Les humoristes presenten a la ciutat de València el seu espectacle ‘Estirando el chicle’, amb el cartell d’entrades esgotades

Entrevista a Carolina Iglesias i Victoria Martín

El talent i les xifres avalen la trajectòria de Carolina Iglesias i Victoria Martín. Les guionistes, còmiques i vedets, com elles mateixes s’autodefineixen, arriben aquest cap de setmana al Teatre Olympia de la ciutat de València amb el rècord d’esgotar les entrades per a l'espectacle en poc més de 20 minuts.   

Carolina i Victoria presenten per primera vegada a la capital valenciana Estirando el chicle, i abans de la primera funció, un equip d’À Punt Notícies ha pogut parlar amb elles. L’espectacle d’humor i varietats, nascut d’un podcast, on la improvisació, la crítica i fins i tot la música i el ball omplin cada minut del xou, ens espera amb moltes sorpreses. 

Aquest no és el primer pas que fan en el món de la comèdia. Tot i que han treballat com a guionistes en nombrosos programes de televisió i ràdio, alguns dels quals han arribat a copresentar, no han trobat l'espai que reclamaven en la indústria audiovisual. Per això, i per a poder escriure els seus propis guions, Carolina i Victoria van crear Válidas, una minisèrie de cinc capítols que van publicar íntegrament a Youtube a l’inici de la pandèmia.

Amb l'objectiu de donar-li continuïtat al projecte, i ja immerses en el confinament domiciliari, al mes de maig del 2020, les guionistes van començar a publicar a la plataforma de vídeos unes primeres converses, que acabarien sent l’embrió d’Estirando el chicle. Un podcast que, un any després, es pot seguir en nombroses plataformes i se situa ja com el més escoltat a Espanya durant vàries setmanes. “Encara no ens ho creiem”, assegura Carolina, que diu que ser número 1 a les llistes ajuda perquè la gent done més valor a allò que fan. 

“Hem crescut tota la vida escoltant discursos masculins”

Al voltant del 85% de les oients del podcast i de les assistents als espectacles són dones, una xifra que encanta a les humoristes. Victoria explica que quan parlen de temes que els importen, “sempre des d’una perspectiva feminista”, és normal que aquelles persones que més connecten siguen les dones. “No som un públic de segona categoria”, reivindica. 

Per la seua banda, Carolina assegura que moltes vegades reben crítiques per parlar de temes com la sexualitat femenina, fet que no ocorre amb els homes quan fan acudits sobre la masturbació. “Nosaltres hem crescut tota la vida escoltant discursos masculins”, ha manifestat. 

Válidas, a Cinema Jove

El Festival Internacional de Cinema de València, organitzat pel Institut Valencià de Cultura, projectarà enguany la sèrie Válidas. A més, Carolina Iglesias, Victoria Martín i el també creador, Nacho Pardo, visitaran el cap i casal per a participar en una trobada amb públic on abordaran com van produir aquesta ficció que ironitza sobre les dificultats de ser còmica a Espanya. 

També et pot interessar

stats