"Carmina Burana" a l'aire lliure

La Unión Musical Santa Cecilia, del Villar (Serrans), reuneix més de 200 intèrprets per a fer un espectacular concert nocturn

La Unión Musical Santa Cecilia, del Villar (Serrans), reuneix més de 200 intèrprets per a interpretar els Carmina Burana.

La Unión Musical Santa Cecilia (UMSC), del Villar, tria una de les obres més conegudes del repertori simfònic del segle XX, per al concert d'aquest dissabte, 7 de juliol, a la plaça de l'Església. Són els Carmina Burana, obra popularitzada gràcies al cinema i als centenars de gravacions que se n'han fet, encara que no ha passat ni un segle des que l'alemany Carl Orff la va compondre en els anys 30, a partir d'uns textos medievals de caràcter profà trobats a l'abadia de Benediktbeuern (Baviera).

Degut a les exigències sonores, la peça requereix un grup instrumental nodrit en les seccions de vent i percussió, i un conjunt coral poderós. De fet, més de 200 intèrprets s'han reunit en aquest concert. A la banda simfònica de la Unión Musical Santa Cecilia s'ha afegit un cor participatiu integrat per més de 80 persones, el cor de xiquets de l’Escola de Música del Villar i l'Orfeó Veus Juntes, de Quart de Poblet. També els solistes Vicente Antequera, com a baríton, i Aurora Peña, com a soprano.

Per a dur a terme aquest projecte, el director de l'UMSC, Luis Serrano Alarcón, ha tingut, no sols el suport de l'Ajuntament del Villar, sinó també el de molts veïns i moltes veïnes del poble i d'altres localitats pròximes, que han assajat de valent, amb la direcció de la professora i cantant vilarenca Aurelia Faubel, per tal de fer un concert inoblidable en aquesta nit de juliol.

També et pot interessar

stats