Carmen Martín viu l’Exaltació com a fallera major

Diumenge serà el torn de la fallera major infantil, Nerea López

La fallera major de València 2022, Carmen Martín, posa amb l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó / À Punt NTC

Les Falles 2022 viuen aquest dissabte el seu primer gran acte amb l’Exaltació de la fallera major de València, Carmen Martín Carbonell, i la seua cort d’honor. El Palau de Congressos és l’escenari d’una de les nits més emocionants del món faller, moment en què les falleres reben la banda que les acredita com a representants de la festa.

L'acte ha començat a les 19:30 hores amb un espectacle de la companyia Viviendo del Cuento. Actua com mantenidor Miguel Prim, enginyer químic i director general d'H4 Idiomas i faller de Mestre Gozalbo-Comte d'Altea, a més de vicepresident de la Interagrupació de Falles i guardonat amb el Bunyol d'Or amb Fulles de Llorer i Brillants.

Hores abans de la gala, al voltant de les cinc de la vesprada, Martín ha eixit del seu domicili i ha revelat el color de l’espolí: verd primavera. Per a la fallera major aquesta tonalitat simbolitza l’esperança, un valor que volia transmetre a tot el món de la festa després dels dos últims anys marcats per la pandèmia.

Abans de dirigir-se al Palau de Congressos, on està celebrant-se l’acte, Martín ha compartit uns moments amb la cort d’honor, que l’han acompanyada a les portes de sa casa. Les falleres han fet parada a la plaça de l’Ajuntament per a muntar-se en els cotxes d’època que finalment les han conduït al recinte.

En declaracions a aquest mitjà, Martín ha explicat que "és tot un honor representar València" i que amb l’Exaltació comença "una espera molt bonica per tot el que està per vindre".

Durant l'Exaltació la fallera major i les dotze membres de la cort d'honor, així com les persones que participen en l'acte, podran prescindir de la mascareta mentre estiguen a l'escenari. La gala acabarà passades les 22:00 hores amb un espectacle de focs artificials.

Aquest diumenge a les 17:00 hores serà el torn de la fallera major infantil de València d’enguany, Nerea López, i la seua cort d'honor, un acte que també es podrà seguir per À Punt.

També et pot interessar

stats