La cadena ABC cancel·la "Roseanne" per un tuit racista de la protagonista

No és l'única sèrie televisiva o programa que pateix els efectes d'una mà massa llarga a la xarxa social.

L'actriu, abans del lliurament dels Globus d'Or al gener
L'actriu, abans del lliurament dels Globus d'Or al gener / Mario Anzuoni (Reuters)

Només un tuit ha sigut suficient per a posar fi a una de les sèries de més èxit de la història de la televisió nord-americana, Roseanne. La llegendària comèdia de situació, que va protagonitzar Roseanne Barr en els noranta, havia tornat a les pantalles al març, després de nou temporades, amb tots els protagonistes originals. Dos mesos després, la cadena ABC ha cancel·lat l'emissió pels comentaris racistes de la seua protagonista.

L'actriu, partidària i defensora ferma de Trump, va dir en un tuit que l’assessora de l'expresident Obama, Valerie Jarret, "era com si els Germans Musulmans i els protagonistes d'El planeta dels simis, hagueren tingut un fill". Jarret és iraniana.

Les disculpes de Barr, que ha eliminat el tuit poc després de la seua publicació, no han evitat que una sèrie tan veterana quede fora d’emisisó. Abans d'això, "Roseanne Barr" ja era tendència en Twitter, s'havien succeït les reaccions de moltes personalitats de l'espectacle, els mitjans i la política, i fins i tot una de les comediants de l'equip de guió havia anunciat que abandonava el projecte. 

Pensar-s'ho dues vegades 

El cas de Roseanne és extrem, però no és nou. Cada vegada són més comuns els tuits que causen, com a mínim, un disgust al seu autor. I no sols als Estats Units. Fa algunes setmanes la productora de la sèrie televisiva "Allí abajo" va haver de demanar disculpes per un tuit personal d'un dels guionistes en el qual feia mofa dels andalusos. 

A l'actriu Nicole Crowther, extra en la sèrie Glee, li'n va caure una de bona per fer espòiler en Twitter. L'actriu va desvelar una de les incògnites del capítol final d'aquella temporada: la identitat del rei i la reina del ball de promoció. Això li va comportar el comiat, i la possibilitat de tornar a treballar en la sèrie. També li va passar al comediant Gilbert Gottfried, que era la veu de l'ànec protagonista dels anuncis de la famosa companyia d'assegurances Aflac. L'acomiadaren per fer bromes en Twitter sobre el tsunami de 2013 al Japó. 

A Mèxic, Televisa ha acomiadat també a un dels seus presentadors estrela per difondre un missatge en el seu compte personal de Twitter en el qual "indueix a la violència", i que ha sigut interpretat com una amenaça al candidat a la presidència del país, Andrés Manuel López Obrador.

També et pot interessar

stats