Es busca Erasmus que puge a l'escenari a la Universitat de València

El projecte Escena Erasmus, que va nàixer a la ciutat de València, s’ha internacionalitzat i enguany es reprodueix en altres ciutats d’Alemanya, Itàlia i Polònia

L'estudiantat interpreta 'El viatge impossible', un espectacle del 2021
L'estudiantat interpreta 'El viatge impossible', un espectacle del 2021 / Miguel Lorenzo / Escena Erasmus

El programa de teatre Escena Erasmus, creat per la Universitat de València i la companyia valenciana CRIT, ha engegat la tretzena edició amb l’obertura d’inscripcions per a participar en la gira del 2023. Hi poden participar un 70% d’alumnat estranger del programa Erasmus+ i un 30% d’estudiants locals, incloent-hi la comunitat de refugiats de cadascuna de les ciutats participants, fins a omplir les places.

El programa ofereix tallers completament gratuïts d’interpretació i formació teatral des de novembre fins a març, on es potencia la creativitat i es fomenta la participació dels joves en la vida social i la cultura local. El curs acaba amb la presentació de dos espectacles i la possibilitat de participar en una gira per més de 30 municipis d'Espanya l’estiu del 2023. A canvi, els estudiants reben un diploma de formació i dos crèdits ECTS (sigles en anglés dels nous crèdits del Pla Bolonya). 

Els actors i actrius interpreten 'El show del nou món' durant la gira del 2020
Els actors i actrius interpreten 'El show del nou món' durant la gira del 2020 / Escena Erasmus

Des d’aquella primera edició, l’any 2009, pels escenaris han passat més de 300 estudiants provinents d’Europa i nombrosos països arreu del món, com el Brasil, Mèxic, Turquia i Colòmbia, entre altres. L’última obra, interpretada aquest estiu amb el títol El desig de la joventut, ha tingut vora 6.300 espectadors. L’èxit d’Escena Erasmus ha fet que aquest projecte teatral haja rebut diversos guardons internacionals, com el Premi europeu Carlemany de la joventut, del Parlament Europeu.

Si bé manté la seu principal a València, aquest projecte escènic s’ha estés i enguany està present en altres ciutats d’Europa, com Marburg (Alemanya), Pàdua i Catània (Itàlia), Sofia (Bulgària) i Łódź (Polònia), on enguany se celebra per primera vegada.

El termini per a participar enguany estarà obert fins al 21 d’octubre i el càsting es farà la vesprada del 26 d’octubre. 

També et pot interessar

stats