'Buñuel en el laberinto de las tortugas', millor pel·lícula d'animació en els premis Platino

La cinta de l'estudi valencià Hampa Studio és una de les reconegudes en aquests guardons del cinema iberoamericà.

Fotograma de 'Buñuel en el laberinto de las tortugas'

La cinta Buñuel en el laberinto de las tortugas de l'estudi valencià Hampa Studio ha estat seleccionada com a millor pel·lícula d'animació en la setena edició dels Premis Platino Xcaret del cinema iberoamericà. Prèviament també va ser reconeguda com a millor cinta d'animació europea en els Premis del Cinema Europeu i com a millor pel·lícula d’animació en els Goya.

Es tracta d'una pel·lícula d'animació 2D dirigida al públic adult i basada en la novel·la gràfica homònima de Fermín Solís, que narra la gènesi i el rodatge de Las Hurdes, tierra sin pan (1932), el cèlebre documental de Luis Buñuel, que també es projectarà com a complement de la preestrena. En Buñuel en el laberino de las tortugas es mostra com la duresa de la regió extremenya i l'extrema misèria de la seua gent afecten profundament Buñuel. Realitat, somnis, records de la seua infància i de Salvador Dalí s'entremesclen en la seua ment, i posen en perill, no solament la producció, sinó la seua amistat amb Ramón Ácino, productor del documental.

Dolor y gloria i La casa de papel, les grans triomfadores

Dolor y gloriaLa casa de papel

La cinta Dolor y gloria, de Pedro Almodóvar ha sigut la guanyadora en sis apartats: millor pel·lícula, direcció, guió, intèrpret masculí (Antonio Banderas), música original i direcció de muntatge.

Per la seua banda, la sèrie La casa de papel, de Netflix, ha aconseguit el guardó a la millor minisèrie o telesèrie cinematogràfica iberoamericana i també s'ha endut el reconeixement a la millor interpretació masculina en sèrie (Álvaro Morte) i, en una nova categoria, la millor interpretació femenina de repartiment en sèrie (Alba Flores).

També et pot interessar

stats