'El buen patrón', 'Madres paralelas' i 'Mediterráneo', preseleccionades per a representar Espanya en els Oscars

El pròxim 5 d'octubre l'Acadèmia de Cine Espanyola triarà una d'aquestes cintes per a competir pels guardons de Hollywood

El director de l'acadèmia de cine d'Espanya, Mariano Barroso, i l'actriu Verònica Echegui, desvelen les cintes candidates
El director de l'acadèmia de cine d'Espanya, Mariano Barroso, i l'actriu Verònica Echegui desvelen les cintes candidates / @Academiadecine (Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematográfiques d'Espanya)

L'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d'España ha preseleccionat les cintes El buen patrón (Fernando León de Aranoa), Madres paralelas (Pedro Almodóvar) i Mediterráneo (Marcel Barrena) per a representar Espanya en la pròxima edició dels premis Oscar 2022.

El president de l'acadèmia, el director Mariano Barroso, i l'actriu Veronica Echegui han sigut els encarregats de desvelar el nom dels films candidats, d'entre els quals el pròxim 5 d'octubre s'escollirà la cinta que finalment representarà Espanya.

En l'edició anterior dels Oscars, la cinta triada va ser La trinchera infinita, d'Aitor Arregi, Jon Garaño i Jose Mari Goenaga, però no va passar el tall per a competir per l'estatueta daurada.

Una candidatura molt disputada

El buen patrón, la nova pel·lícula de Fernando León de Aranoa, s'estrena en el festival de Sant Sebastià el pròxim 17 de setembre. El director reprén la col·laboració amb Javier Bardem, amb qui ja ha treballat en l'exitosa Los Lunes al Sol i per a revisar de la figura del narcotraficant Pablo Escobar en la més recent Loving Pablo.

Pedro Almodóvar dirigeix Penélope Cruz en Madres paralelas, un film que acaba de reportar a l'actriu la copa Golpi a la millor interpretació en el Festival de Venècia. La cinta, que narra la història de dues mares que donen a llum en el mateix hospital, ha protagonitzat una controvèrsia recent després que el cartell, que mostra un mugró que degota llet, fora censurat en algunes xarxes socials.

Per la seua banda, en Mediterráneo, la segona pel·lícula de Manuel Barrena, el director aborda el drama dels migrants centrant la mirada en les operacions de rescat de les ONG en alta mar. La cinta compta amb les interpretacions d'Eduard Fernández, Dani Rovira, Anna Castillo i Sergi López entre d'altres.

També et pot interessar

stats