Brines, una infància a Oliva

À Punt revisa els primers anys de vida del poeta al seu municipi natal a partir dels records d'algunes de les seues amistats

Brines, una infància a Oliva / À Punt NTC

Francisco Brines entén la infància com un temps mític en què es desconeix la mort. Sentir i viure en l'alegria d'un present absolut, sense els peatges de l'experiència. Aquell territori de records i vivències del poeta començà a construir-se un 22 de gener de 1932 a Oliva.

À Punt ha recorregut els primers anys de vida del Premi Cervantes al municipi natal, des de la casa familiar del carrer les Moreres a la finca Elca, on passava els estius, i que en l'actualitat és seu de la fundació Francisco Brines.

La trajectòria revisa el record compartit d'amistats com Pilar Carpi, que va conviure amb el poeta a Marsella, quan la família va marxar d'Espanya durant la Guerra Civil; o Paco Mestre, que destaca el caràcter entranyable de Brines, un "conversador inesgotable"; oi Enric Orquín, que es mostra molt satisfet de tindre entre els amics d'Oliva "un fill tan predilecte i extraordinari" i destaca el vincle de l'autor amb la finca Elca, "un paradís terrenal".

També et pot interessar

stats