La Bolillotuber, pionera de l'encaix de boixets, que triomfa en diversos països a través de les xarxes

La deniera Raquel Marí va deixar la seua professió com a professora de música per a dedicar-se a la divulgació dels boixets i ja té 43.000 seguidors i 1.100 vídeos publicats

Raquel Marí teixeix pas a pas per explicar als més de 43.000 seguidors l'art dels boixets / À Punt Notícies

Des de Dénia (Marina Alta) arriba a tot el món a través de les xarxes socials: ella és Raquel Marí, més coneguda com a Raquel la Bolillotuber. Crea tutorials en YouTube de com fer boixets i és la pionera d’aquest art manufacturat, a mida i casolà.

Ensenya aquesta tècnica artesana ancestral a vora 43.000 subscriptores i subscriptors i ja porta penjats a YouTube més de 1.100 vídeos tutorials —bolillotutorials, com ella els anomena— en què explica pas a pas cadascuna de les tècniques d’encaix que la porten a teixir vertaderes obres d’art. Labors i manualitats per a tots els nivells, ja que té cursos amb diferents graus de dificultat.

Té 43 anys i en fa set que va decidir aparcar la seua professió com a professora de piano i violí per a obrir el primer tutorial en YouTube. Tant ha sigut l’èxit que Google li volia comprar la seua marca coneguda com a Bolillotuber. Com que no la va voler vendre, fins i tot anaren a juí i el va guanyar.

“Em vaig inventar la paraula 'Bolillotuber' i un dia vaig rebre una carta de Google dient-me que volien que jo llevara la patent, que no tinguera la marca registrada. Em van portar a juí perquè no vaig llevar la patent i el vaig guanyar”, explica Marí.

L'afició pels boixets és internacional. Són desenes els països als 5 continents on faldes, vestits o ornaments tradicionals i moderns es teixeixen amb aquesta tècnica. I Raquel és una de les seues ambaixadores, amb marca registrada inclosa.

També et pot interessar

stats