La Biblioteca Valenciana exposa les partitures originals de pel·lícules de Berlanga

L’exposició tindrà lloc el dia 11 de febrer i anirà acompanyada de la interpretació al piano de les bandes sonores més famoses del director

Partitura de la música original de la pel·lícula de Berlanga 'La vaquilla'
Partitura de la música original de la pel·lícula de Berlanga 'La vaquilla' / Miquel Asins Arbó (remesa per la Biblioteca Valenciana)

La Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu exhibirà partitures originals d'algunes de les pel·lícules més celebrades del cineasta Luis García Berlanga.

La institució cultural custodia les partitures de les bandes sonores dels films El verdugo, Plácido i La vaquilla perquè pertanyen al fons documental i bibliogràfic del compositor i músic Miquel Asins Arbó que la institució va rebre en 2006, mitjançant un contracte de comodat.

El pròxim 11 de febrer, a les 19:00 hores, les partitures originals amb les anotacions manuscrites del compositor s'exposaran a l'església del monestir de San Miquel dels Reis, on també hi haurà un concert a càrrec del pianista Pablo García-Berlanga, que interpretarà les melodies de les citades pel·lícules i altres com Esa pareja feliz, Bienvenido Mister Marshall, Calabuch, Las cuatro verdades, La boutique, Blasco Ibáñez i París-Tombuctú.

Accedir a l'exposició i al concert serà gratuït i obert al públic fins a completar l'aforament, segons ha informat la Conselleria de Cultura en un comunicat.

És una de les activitats que componen el programa d'actes commemoratius de l'Any Berlanga, que busca reconéixer la contribució del director valencià al cinema espanyol.

Pablo García-Berlanga és nebot de lluny del cineasta i, amb el concert La música de Berlanga, vol homenatjar la seua figura amb les melodies de les seues pel·lícules, que aniran acompanyades de les imatges creades expressament per a aquest projecte pels artistes plàstics valencians Ceballos & Sanabria.

El programa complet del concert es pot consultar ací.

També et pot interessar

stats