El besamans de la Mare de Déu converteix València en una desfilada de devoció

S’hi espera una participació de rècord. A última hora d'esta vesprada, havien passat per davant de la patrona vora 22.000 persones

Imatge del públic, esta vesprada
Imatge del públic, esta vesprada / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
22 de maig 2024 - 15:03 Actualitzat: 22 de maig 2024 - 22:00

Una desfilada de devoció. És la que acull la basílica de la Mare de Déu dels Desemparats, a València, des de les sis del matí i fins que passe l’últim fidel, encara que siga ben entrada la matinada. El temple acull el tradicional besamans de la patrona, una cita marcada en roig cada maig per als fidels. Enguany, la participació apunta que serà de rècord.

A última hora d'esta vesprada ja havien passat per davant de la Mare de Déu vora 22.000 persones. El besamans a la Mare de Déu és un degoteig continu de devots, que en alguns moments del dia han fet cua, durant hores, entre les tanques que s’han instal·lat a la plaça. La patrona estrena mantell de seda groguenc, amb lli gris i acabats en plata, i als seus peus, a més de besades, arriben este dimecres milers d’històries personals.

El besamans s’emmarca en els actes que es dediquen al maig a la Mare de Déu, ha fet que la imatge processional de la patrona se situe en l’altar major per a rebre els fidels que hi vagen i que, com passa en molt poques ocasions a l’any, podran tocar-la i veure-la de prop.

Això ha fet que, durant  tota la jornada, la imatge original de la Geperudeta, que presideix l'altar major, quede girada cap al seu cambril, on té lloc el culte ordinari.

Els donatius que es recullen durant el besamans es destinaran a l'obra social que impulsa la basílica dirigida a Fundació Maides, que treballa per a la inserció social de persones amb malaltia mental greu i en risc d'exclusió, Vila Teresita, que ajuda a persones en risc d’exclusió, especialment dones marginades, i l'associació valenciana Provida, que atén mares en risc d'exclusió i als seus nadons.

També et pot interessar

stats