Castelló de la Plana celebra el centenari de la coronació de la Mare de Déu del Lledó

Carrasco: "Hui els castellonencs celebrem la nostra història, les nostres tradicions, la devoció per la nostra patrona"

Moment de l'eixida de la Mare de Déu del Lledó de la cocatedral de Santa Maria a Castelló de la Plana / À Punt Notícies
04 de maig 2024 - 10:30 Actualitzat: 04 de maig 2024 - 15:03

Castelló de la Plana ha viscut este matí de dissabte un dia històric amb commemoració del centenari de la coronació de la Mare de Déu del Lledó. Un esdeveniment molt esperat que ha omplit els carrers de multitud de castellonencs i castellonenques, que han volgut mostrar la seua devoció per la seua patrona.

"Hui és un dia molt especial per a nosaltres que passarà a la història. No només és un dia de devoció i fe, sinó que els castellonencs celebrem la nostra història, les nostres tradicions, la devoció per la nostra patrona i l'orgull de ser i sentir-nos de Castelló", ha dit l'alcaldessa de la ciutat, Begoña Carrasco, que ha agraït també la presència d'autoritats en l'acte.

Entre elles, el president de la Generalitat, Carlos Mazón, que ha definit la jornada com un "dia d'alegria" perquè celebrar el centenari de la coronació "va més enllà del sentiment religiós" perquè té a veure amb la tradició. "No podia, ni devia, ni volia fallar a l'alcaldessa i al poble de Castelló en un dia que és un realç del que som, un orgull ser de Castelló i de la Comunitat Valenciana", ha afegit Mazón, que ha conclòs la seua intervenció amb un "visca la Mare de Déu del Lledó".

També hi ha estat present la presidenta de les Corts Valencianes, Llanos Massó. "Hui em sent més ciutadana de Castelló que presidenta de les Corts, perquè és la meua ciutat", ha dit, alhora que ha manifestat el desig de "posar a tota la ciutat i la província sota el mantell de la Verge del Lledó", a qui ha demanat la "intercessió" per a protegir Castelló.

Trasllat i acte commemoratiu del centenari

La comitiva processional, encapçalada per un grup de danses, ha eixit a les 12:00 h del matí des de la cocatedral de Santa Maria en direcció a la plaça de la Independència, on va tindre lloc la coronació de Nostra Senyora del Lledó el 1924 i on es troba la Farola, el monument que homenatja l’efemèride històrica.

Passades les 13:00 hores ha començat l’acte commemoratiu del centenari de la coronació, on han actuat huit corals i la Banda Municipal de Castelló. El llançament de cent salves i el descobriment de la placa commemorativa del centenari han posat el punt final a este esdeveniment tan especial per als castellonencs que À Punt ha oferit, en directe, a través d'una retransmissió especial per la televisió i el web.

També et pot interessar

stats