Bedroom pop: el fenomen de triomfar a la música des de la teua habitació

Cada vegada més artistes componen i enregistren música a casa al marge de les grans companyies discogràfiques

Bedroom pop: el fenomen de triomfar a la música des de la teua habitació / À Punt NTC

Una nova onada d'artistes editen cançons des de les quatre parets del seu dormitori arreu del món. És el que es coneix com a bedroom pop (pop d’habitació en anglés), un fenomen musical que ha permés a joves músics i músiques obrir-se camí en l'escena musical. 

Ací, a casa nostra, també hi ha referents d’aquest tipus de producció musical, com ara les artistes Xènia i Carlota, a qui hem preguntat com és endinsar-se en el món de la música component en la intimitat de la seua habitació i acabar triomfant en l'escena musical.

L’habitació de Xènia és un santuari privat que es va convertir en un estudi improvisat on aquesta jove de la Vall d'Uixó (Plana Baixa) va començar a fer música. Ella considera que aquesta és una forma cada vegada més comuna de començar a fer música perquè no tot el món té accés als grans estudis de les multinacionals. "Cada vegada és més accessible la música i a mi això m’encanta", afirma.

Sense pretensions de triomfar, però sí amb molt a dir, la seua música ha traspassat les parets de la seua habitació per a convertir-se en un disc. Nous sons que es mesclen amb les seues emocions li han obert les portes a una carrera musical. No es tanca en banda al fet d’acabar gravant un disc en l’estudi d’alguna gran discogràfica, ens diu, però considera que la seua essència està molt lligada al fet de seguir component i fent música a la seua habitació.  

Carlota és altre dels referents del bedroom pop valencià. Dins de la seua habitació es va gestar Tobillos, la seua primera cançó, que es va convertir en tot un hit. Va ser l'inici d'una carrera musical que ja compta amb el seu propi segell discogràfic i que, encara que la fa treballar molt, també li permet ser la seua pròpia cap. A més, li agrada promoure un segell més menut perquè considera que fan més cas als i les artistes que les grans discogràfiques. 

De tall minimalista i amb baix pressupost, les seues cançons parlen d'amor, però també dels problemes existencials d'una nova generació que s'ha obert camí des de l'habitació fins a l'escena musical.

També et pot interessar

stats