Barrera, Vilaplana i Julià guanyen els premis literaris d’Altea

Els guardons reconeixen la trajectòria de la pintora Joana Francés amb l’Estela d’Honor

Modest Barrera, Silvestre Vilaplana i Jordi Julià, guanyadors dels premis literaris d'Altea en les diferents modalitats
Modest Barrera, Silvestre Vilaplana i Jordi Julià, guanyadors dels premis literaris d'Altea en les diferents modalitats / À Punt NTC

La novel·la Com és de gran el meu voler!, de Modest Barrera, en la modalitat de narrativa i prosa creativa; La marca del temps, de Silvestre Vilaplana, en la categoria de literatura infantil i juvenil; i l’assaig Perdre l’escriure. Cròniques particulars del món de les lletres (2006-2013), de Jordi Julià, són les obres guanyadores dels Premis Altea de Literatura i Investigació d’enguany. Els guardons es van lliurar en una gala celebrada aquest dissabte per la nit i que va conduir la presentadora d'A Punt Media, Vanessa Gregori.

A més, el Premi Estela d’Honor, que reconeix i posa en valor la trajectòria dels creadors o els escriptors alteans que, ja desapareguts, han destacat en l’àmbit artístic o en la investigació, s’ha atorgat a la pintora alteana Joana Francés.

Els organitzadors del certamen han volgut recordar la memòria de l’artista, de la qual es mostra aquests dies una exposició al Museu Carmen Thyssen de Màlaga.

Pel que fa a l’obra guanyadora del premi Carmelina Sánchez-Cutillas de novel·la i prosa creativa, Com és de gran el meu voler!, reflecteix els estralls de la guerra i recull la relació d’amor que mantenen els protagonistes, que es veuen obligats a mantindre a través de cartes a causa de la repressió franquista.

Silvestre Vilaplana ha obtingut el guardó Altea de literatura infantil i juvenil per una novel·la d’intriga i misteri adreçada a joves lectors. Els seus personatges travessen diferents èpoques buscant retrobar-se.

Mentrestant, l’obra guanyadora del guardó Francesc Martínez i Martínez d'assaig i investigació, Cròniques particulars del món de les lletres (2006-2013), recopila més de huitanta assajos amb les reflexions personals de l’autor sobre les obres literàries que anava llegint, la llengua i la cultura.

També et pot interessar

stats