Barrera destitueix el gerent del Consorci de Museus José Luis Pérez Pont

El sector de la cultura rebutja la destitució i convoca una concentració el pròxim dimarts davant del Centre del Carme de València

El director gerent del Consorci de Museus i del CCCC, José Luis Pérez Pont
El director gerent del Consorci de Museus i del CCCC José Luis Pérez Pont / Robert Solsona (Europa Press)

El Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana celebra aquest dimarts, 21 de novembre, una reunió del Consell General en la qual es tractarà la destitució de l'actual director gerent d'aquest organisme i del Centre del Carme de Cultura Contemporània de València (CCCC) José Luis Pérez Pont.

En la convocatòria, signada pel conseller de Cultura i president del Consorci, Vicente Barrera, s'assenyalen com a punts de l'orde del dia “deixar sense efecte la delegació de competències efectuada pel president del Consorci en el gerent de l'entitat” i l’“extinció del contracte i destitució del gerent”, amb efectes des de l'endemà.

Així mateix, es recull facultar Barrera, com a president de l’ens, a executar “les actuacions tendents a la tramitació del decret del Consell”, i un últim apartat per a precs i preguntes, segons detalla el text de la convocatòria. Des de la conselleria han traslladat que la renovació de càrrecs en els organismes que formen part de l'Administració és "habitual i necessària quan s'inicia una nova etapa".

En aquesta reunió, els membres del Consell General hauran de pronunciar-se sobre les propostes. Entre els membres amb vot figuren la persona de la Conselleria amb competències en Museus, els representants de Cultura de les tres diputacions, els regidors de Cultura i un integrant del Consell Valencià de Cultura. 

Pérez Pont, que va accedir al càrrec de gerent del Consorci mitjançant un concurs públic i que va renovar el contracte fins al 2026, està convocat a la reunió, però no té vot.

Aquesta destitució per part del departament de Barrera se suma a les recents d’altres càrrecs de l’Institut Valencià de Cultura, com el de la directora adjunta de Música i Cultura Popular, Marga Landete, el director adjunt d’Audiovisuals i Cinematografia, Francesc Felipe, i el director adjunt d’Arts Escèniques, Roberto García.

El sector de la cultura rebutja la destitució

La notícia ha sigut rebuda amb descontentament per bona part del sector de la cultura i les arts que ha convocat una concentració aquest dimarts a les 17:00 hores davant del CCCC sota el lema "'No a la destitució de José Luis Pérez Pont. Per un CCCC obert, inclusiu i transformador".

L’Associació d’Artistes Visuals de València, Alacant i Castelló (Avvac), l'Associació Valenciana de Crítics d'Art, l’Associació de Dones en les Arts Visuals (MAV), l'Associació Nacional d'Investigadors en Arts Visuals i l'Associació de Galeries d'Art Contemporani de la Comunitat Valenciana, són algunes de les plataformes que donen suport a la tasca desplegada per l’encara gerent del Consorci de Museus.

En un comunicat conjunt han destacat que "aquesta acció seria una flagrant falta de consideració" i han denunciat una "insensibilitat cap a una de les expressions artístiques més precaritzades en l'actualitat". En aquesta línia, han assegurat que "sembla que estem tornant a una voluntat de control per part d'aquells que denuncien la ideologització de l'educació i la cultura pels antics governants, a un control des de la prepotència.

També et pot interessar

stats