La Banda Simfònica de Dones de la FSMCV actua a Potries amb obres de compositores valencianes

Les societats musicals valencianes volen donar veu a les dones en un àmbit en què han estat "silenciades durant segles".

70 dones tocaran sota la direcció de Mercedes Femenía, directora en 2018 de la Banda de Dones.
70 dones tocaran sota la direcció de Mercedes Femenía, directora en 2018 de la Banda de Dones. / Europa Press

La Banda de Dones de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) ofereix un concert aquest diumenge a la plaça de l'Ajuntament de Potries, la Safor, després que aquesta localitat haja sigut recentment declarada capital cultural de la Comunitat Valenciana.

Hi participen 70 dones que tocaran sota la direcció de Mercedes Femenía, directora en 2018 de la Banda de Dones. El grup interpretarà obres de compositores valencianes de principi de segle XX i contemporànies, a més de peces de compositors actuals que fan referència a la dona.

La Banda de Dones és una iniciativa de la FSMCV posada en marxa en 2015 amb l'objectiu de "donar veu a les dones en l'àmbit musical, silenciades durant segles", a través del reconeixement del seu treball des de la interpretació, la direcció, la composició o la gestió.

El programa de concerts d'agost de la Banda de Dones de la FSMCV està integrat per: El sospir del moro, pasdoble de Lola Vitoria Tarruella (Villena, 1880-1952); De grana i or, pasdoble d'Ermerinda Ferrari Gonzálvez (Elx, 1887-Alacant 1952); Crides d'art, pasdoble de Lolita Soriano Raga (compositora valenciana de principi del segle XX); Clavariesa valenciana i Deliri Xe, dos pasdobles de María Andrés (València, 1910-1992).

Així mateix, interpreten Els armis réunies i Boleres de Catarroja, les dues d'Ethelvina Ofelia Raga (Catarroja, 1910-Madrid, 2005); Ana María, Comparsa de Plana, dos pasdobles de Pilar Mompó Aracil (Alcoi, 1916- 2007); Femme Força, pasdoble de Mercedes Femenía (1972); La Fada Desafinada, conte musical de Mercedes Femenía i M. A. Ibiza (1973); Artemisa, d'Óscar Navarro (1981), i Joana d'Arc, poema medieval de Ferrer Ferran (1966).

També et pot interessar

stats