La Banda Municipal de València “està morint d’inanició”, segons els sindicats

Denuncien que "la desídia i descoordinació" en la gestió de l'Ajuntament han portat a suspendre l'últim concert programat

La Banda Municipal de València, en un acte de protesta abans de l'Exaltació
La Banda Municipal de València, en un acte de protesta abans de l'Exaltació / À Punt NTC

Els sindicats han afirmat aquest dilluns que l'Ajuntament de València està "deixant morir d'inanició" la Banda municipal i han assegurat que "la desídia i descoordinació" en la gestió del consistori han portat a suspendre l'últim concert programat.

Segons un comunicat de CCOO, UGT, STAS, SPPLB i CSIF, per a aquest diumenge s'havia programat, dins del festival Ensems, un concert de la banda, amb un repertori que incloïa almenys una obra d'estrena, però es va haver de suspendre "per causes sobrevingudes", segons l'organització.

El "motiu real", sostenen els sindicats, ha sigut la falta de professorat, que impossibilitava l'adequada interpretació del repertori; per la "falta de previsió" a cobrir vacants, jubilacions i baixes mèdiques, al que se suma la falta de subministraments en canyes per als instruments de fusta, o la dificultat a l'hora de reparar-los.

Afirmen que l'Ajuntament "no ha aconseguit traslladar" la Banda Municipal al Palau de la Música, però "la deixadesa i nul·la coordinació en la gestió és més que patent". El director, denuncien, no apareix pel local d'assajos des de la celebració del Certamen de Bandes del mes de juliol i el concert suspés el dirigia un director convidat.

Les mateixes fonts indiquen que els integrants de la banda, a través dels seus representants sindicals, han sol·licitat una reunió amb la regidora responsable, Gloria Tello, però no han obtingut resposta.

També et pot interessar

stats