La Banda Municipal de València demana un canvi de direcció i amenaça amb noves protestes

Sindicats han demanat a l'alcalde de València, Joan Ribó, un relleu en la direcció de la Banda Municipal i adverteixen que, "si no canvia res, al setembre continuaran les protestes"

La Banda Municipal de València, en un acte de protesta abans de l'Exaltació
La Banda Municipal de València, en un acte de protesta abans de l'exaltació / À Punt NTC

En un comunicat que ha emés el Sindicat Professional de Policies Locals i Bombers de l'Ajuntament de València, signat per SPPLB, STA, CCOO i CSIF, les organitzacions recalquen que els problemes de la banda de música “segueixen on van començar, en la verdadera falta d'interés i en la nefasta gestió dels seus responsables".

En el comunicat també assenyalen que, malgrat que s’ha paralitzat el procés de traure la Banda del si de l'Ajuntament i fusionar-la amb l'Organisme Autònom Municipal del Palau de la Música, després de quasi un any de mobilitzacions i vagues, encara no s’ha arribat a l’entesa cordial. 

Les entitats afirmen que la relació amb el director artístic és "insostenible, amb malestar i desacord amb la majoria de professors de la Banda". Lamenten que “el que hauria de ser una “estreta relació i necessària compenetració ha degenerat en incomunicació i falta de la imprescindible cohesió en un àmbit artístic com és el de la Banda".

Afirmen que el director va convocar una reunió amb tota la Banda, la regidora de Cultura, Glòria Tello, i els delegats sindicals, “per a presentar-se com a perjudicat” (quan el consideren generador de la situació) per a, tot seguit, “amenaçar el personal de repercussions i accions pel seu tracte cap a ell, tota una parenceria de gestió de personal".

Davant d'aquesta situació, conclouen, la Banda "continua demanant i esperant un canvi en la seua gestió, que la torne al lloc de les grans bandes d'aquest país, d'on no degué eixir mai".

També et pot interessar

stats