Ataquen 'Monna Lisa' amb un pastís

Un home, amb perruca i en cadira de rodes, que no ha sigut identificat, ha llançat el dolç, però el vidre que protegeix l’oli ha evitat que el danyara

Ataquen la Gioconda
Ataquen la Gioconda / @MSergio_ (Twitter)

Li havien llançat té, àcid, una pedra... i aquest diumenge, un pastís. Afortunadament, el cristall antibales que el protegeix ha salvat un dels quadres més valorats del món, el de La Gioconda, d’acabar empastrat després que un visitant, a qui no s’ha pogut identificar, li llançara una tortada.

Ni el rogle de visitants del Louvre que sovint envolta l’oli de Leonardo da Vinci, ni la vigilància va dissuadir un home que, amb el pretext de salvar el planeta, va llançar un pastís contra el vidre que protegeix la Monna Lisa dels flaixos.

Proclames en favor del planeta

Alguns testimonis que estaven al museu parisenc en el moment de l’atac apunten que l’home que ha perpetrat l'atac anava en cadira de rodes i duia perruca i, a més, portava la cara pintada de blanc. Així mateix, asseguren que ha pronunciat proclames en favor de la protecció del planeta quan ha tirat el pastís contra el cristall.

Els vigilants de seguretat el van reduir immediatament després de l’atac i el van fer fora del recinte.

L’enigmàtica dona que va pintar Leonardo Da Vinci ha patit un robatori i diversos atacs al llarg de la història. El 2009 un visitant li van llançar una tassa de té i el 1956 un altre li va tirar àcid. Aquesta enigmàtica dona pintada sobre l'oli també va rebre una pedrada. Només aquesta última agressió va trencar el vidre i va danyar la pintura.

A més d’aquests actes vandàlics, La Gioconda va patir un robatori en 1911, quan un extreballador del Louvre la va sostraure. També aleshores es va recuperar aquesta peça emblemàtica en la història de l’art.  

També et pot interessar

stats