'As bestas' i la sèrie 'Apagón' triomfen en els Premis Forqué

L'antesala dels Goya ha fet entrega dels guardons aquest dissabte en una gala on ha estat molt present el record de l'actriu Verónica Forqué

L'equip d''As bestas' amb el Premi Forqué a millor llargmetratge
L'equip d''As bestas' amb el Premi Forqué a millor llargmetratge / Juan Bezos

As bestas s'ha emportat el guardó al millor llargmetratge de ficció i Apagón a la millor sèrie de ficció en la gala dels 28 Premis Forqué de cinema espanyol que s'ha celebrat aquest dissabte. A més, les dues produccions han aconseguit un segon premi: el de millor interpretació masculina per a Denis Ménochet (As bestas) i el de millor interpretació masculina de sèrie per a Jesús Carroza (Apagón). Laia Costa i Mónica López també van recollir l'estatueta per la millor interpretació femenina en Cinco lobitos, i millor interpretació femenina de sèrie per Rada, respectivament.

Enguany, la Medalla d'Or, premi honorífic que reconeix la labor de professionals de la indústria, ha correspost a José Luis Bermúdez de Castro, productor que ha treballat amb noms importants del cinema com Sergio Leone, Mariano Ozores o Fernando Fernán Gómez. En el seu discurs d'agraïment, l'homenatjat va expressar que si visquera mil vides, "mil vegades les dedicaria a aquesta professió", i també va tindre un missatge per als seus col·legues més joves: "no desistiu del vostre intent: persevereu. El cinema, si el feu amb amor, us recompensarà. No ho dubteu, no tireu mai la tovallola".

Argentina, 1985, que aborda els històrics processos judicials després de la dictadura argentina, va ser la guardonada com la millor pel·lícula llatinoamericana de l'any. D'altra banda, el premi al millor llargmetratge documental el va rebre l'equip de Labordeta, un hombre sin más. Finalment, el premi al millor curtmetratge cinematogràfic se l'ha emportat Cuerdas, d'Estíbaliz Urresola.

La nit va ser especialment emotiva pel record constant de Verónica Forqué, amb paraules sentides d'estima de personalitats com Ana Torroja, Antonio Resines o Silvia Abascal, amics de la intèrpret, que va morir per suïcidi ara fa un any. Per la seua part, el productor Eduardo Campoy va recordar José María Forqué, del qual es compleixen cent anys del naixement aquest 2023.

També et pot interessar

stats