Les Arts ultima els preparatius de 'Wozzeck', el repte tècnic més ambiciós

L’impressionant muntatge d’Andreas Kriegenburg comptarà amb una casa flotant de sis tones i una làmina d’aigua de 450 m²

Les Arts realitza el major desplegament tècnic per a l'estrena 'Wozzeck' / À Punt NTC

El Palau de les Arts de València s'enfronta a un dels reptes tècnics més importants en la seua història amb l'òpera d'Alban Berg Wozzeck, un drama de denúncia social basat en l’obra Woyzeck de Georg Büchner.

Cent anys després de la composició, el director alemany Andreas Kriegenburg porta a València una de les posades en escena més celebrades de l’òpera, que presentarà una casa volant de més de sis tones. Un any ha calgut per a assolir el complex sistema d'elevació de l’estructura flotant.

Aquesta caixa “planteja un repte tècnic i una sèrie d’adaptacions de l’espai escènic per a suspendre, amb persones dins, aquesta estructura que avança, retrocedeix, puja i baixa”, segons Iñaki Moreno, cap d’escenari de Les Arts. S’han fet servir vint-i-quatre motors elèctrics per a elevar l’estructura.

Escenografia de 'Wozzeck'
Escenografia de 'Wozzeck' / Les Arts

D'altra banda, l’escenari de Wozzeck estarà cobert per una làmina d’aigua de 450 metres quadrats, sobre la qual transcorrerà una part de l’escenificació.

Aquesta revolucionària òpera, que va marcar les pautes del desenvolupament de teatre musical a partir del segle XX, requereix la participació de quasi dos-cents intèrprets que estaran dirigits per James Gaffigan en el seu debut operístic.

Un impressionant muntatge que comptarà amb el desplegament tècnic més gran fet al coliseu valencià. L’últim títol de la temporada de Les Arts s’estrenarà el pròxim 26 de maig.

També et pot interessar

stats