Les Arts estrena 'Un ballo in maschera' de Verdi ambientat en un thriller dels huitanta i vestuari de Caprile

El director d’escena destaca que, tot i ser una òpera creada a mitjan segle XIX, aborda assumptes que continuen presents en la societat actual

Un dels moments de la representació de l'òpera de Verdi a Les Arts

Les Arts estrena un muntatge molt verdià amb un personatge en transició de gènere en Un ballo in maschera, un ball de màscares. El director escènic Rafael Villalobos ambienta l'òpera com un thriller dels anys huitanta amb una coproducció del teatre valencià amb vestuari de Lorenzo Caprile.

Ni els personatges que hi apareixen ni la indumentària ens transporta l'any 1858, quan el compositor Giuseppe Verdi va escriure l’òpera Un ballo in maschera.

“L’esperit sí que és molt verdià, perquè parla de les persones excloses i de la relació entre pares i fills i això són els dos grans pilars de l’obra de Verdi”, explicava a À Punt Rafael R. Villalobos, director d’escena d’este muntatge.

Les Arts presenta un muntatge verdià pels quatre costats encara que parle de la sida, de Ronald Reagan o de la identitat sexual. “És una òpera molt contemporània perquè parla d’un tema destacat en el discurs postmodern que és la dualitat, la identitat i l’expressió”, destacava el director escènic d'Un ballo in maschera

També et pot interessar

stats