Les Arts acull 'Ernani', una de les obres més difícils de veure de Verdi

L’obra narra una història d'amor i ambició inspirada en el drama de Victor Hugo

Les Arts estrena 'Ernani' / À Punt NTC

El Palau de les Arts estrena aquesta setmana l'òpera de Verdi Ernani, una obra del compositor italià difícil de trobar en cartell i amb veus prodigioses del bel canto. 

Ernani és la quinta òpera que va compondre Giuseppe Verdi, i va significar el preludi de l'estil ric en melodies d’altres òperes com ara La Traviata i El Trovatore. L’obra narra una història d'amor i ambició inspirada en el drama de Victor Hugo, que no és fàcil trobar en cartell. Una història “nova” que no es coneix tant dins del món de l’òpera, perquè rarament s’escenifica, explica el director d’escena, Andrea Bernard. Per la seua banda, el director musical, Michele Spotti, considera que la cosa més meravellosa d’Ernani és que es tracta d’una obra molt completa i única. “És molt rara”, afig.  

El dinamisme de l'obra és un degoteig de l'inesgotable talent melòdic i habilitat teatral del compositor italià en quatre veus portentoses i magistrals que s’adapten “extremadament” a aquest tipus de teatre, que requereix “veus importants i amb una presència escènica absolutament rellevant”, segons Spotti. Per a Bernard, la velocitat d’escena, musical i de canvi veloç en l'àmbit musical fan que Ernani semble quasi un thriller. 

Ernani es representarà al Palau de les Arts fins al 18 de juny. 

També et pot interessar

stats